Jdeme si pro vaše děti, křičeli homosexuálové. Má to dohru

28.06.2023 13:10

ZE SVĚTA Při příležitosti Měsíce hrdosti se v New Yorku konal jeden z největších pochodů hnutí LGBTQ+. Pochodu se zúčastnilo 75 tisíc osob s dvěma miliony diváků. O víkendu se však internetem začalo šířit video z ulic Manhattanu, na němž pochodující dav skanduje alarmující slogan. Mezi konzervativci to vyvolalo nepokoje, původní organizátor pochodu Brian Griffin však říká, že se jedná pouze o slova a slogan tak měl být jen provokací.

Jdeme si pro vaše děti, křičeli homosexuálové. Má to dohru
Foto: MK
Popisek: Pochod Pride v NYC

Průvody oslavující LGBTQ+ komunitu slouží zároveň i jako demonstrace za práva neheterosexuálních menšin a ve Spojených státech jich v posledním měsíci, který je zároveň Měsícem hrdosti, bylo nespočet.

Největším z pochodů je ten v New York City, letos se ho 25. června účastnilo 75 tisíc osob s více než dvěma miliony diváků, uvedl deník The New York Times. Podpora veřejnosti této akce se pohybuje mezi 60 a 70 procenty, odpor proti tomuto nárůstu popularity je však zřejmý už od roku 2015, kdy se manželství osob stejného pohlaví stalo v USA celostátně legálním.

Internetem se o víkendu začalo šířit jednadvacetisekundové video z pochodu, na němž tancující účastníci pochodu, někteří mávající vlajkami, skandují slogan: „Jsme tady, jsme queer, nepůjdeme nakupovat.“ Jeden hlas je však o trochu hlasitější a ten zřetelně skanduje: „Jsme tady, jsme queer, jdeme si pro vaše děti.“

 

 

Podle NBC News konzervativním odborníkům a aktivistům video potvrdilo jejich obavy a obvinění, která v posledních letech na LGBTQ+ komunity vznášeli, a to že se snaží „převychovávat“ děti. 

Republikánská členka kongresu Spojených států amerických Marjorie Taylor Greene se k pochodu vyjádřila skrze twitter a celé LGBTQ+ hnutí obvinila z podpory miliardového průmyslu v lékařství, který mrzačí děti. „Toto hnutí připravuje nezletilé na mastektomii a kastraci a podporuje mnohamiliardový průmysl zneužívání dětí v lékařství,“ napsala s dodatkem: „Nechte děti být dětmi.“

 

 

Podle původního organizátora newyorského pochodu Briana Griffina se jedná pouze o slova. „Však jsou to jen slova,“ řekl Griffin. „Všechno je to prezentováno tak, aby se naplnily jejich nejhorší stereotypy o nás,“ vysvětlil, že se tím jedná pouze o provokaci.

Měsíc hrdosti se slaví každý rok v červnu jako pocta účastníkům Stonewallských nepokojů, které se odehrály po 28. červnu 1969, kdy v New Yorku provedla policie razii gay klubu ve Stonewall Inn v Greenwich Village, která vyústila ve vzpouru návštěvníků baru, personálu i obyvatel celé městské části. Mezi vůdci protestujícího hnutí byla černoška, transsexuálka a bisexuálka Marsha P. Johnsonová. Protest pokračoval šest dní, jeho cílem bylo zřízení míst, kde by se LGBT+ lidé mohli scházet a otevřeně o své sexualitě hovořit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Devianti všech zemí spojte se-a odejděte co možná nejdál(utvořte si vlastní stát a nám dejte pokoj...), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseF.L.Hek , 28.06.2023 14:21:49

|  13 |  0

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…