Jděte už do hajzlu pořád s tím mírem, píše Jindřich Šídlo

08.07.2016 9:58

Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo si v pátečním vydání deníku klade otázku, jak by mohlo vypadat případné referendum o vystoupení Česka z EU a NATO. Občané by měli odpovídat ne na jednu otázku, ale hned na několik otázek. Jen tak prý bude jasné, zda si uvědomují důsledky svého hlasování.

Jděte už do hajzlu pořád s tím mírem, píše Jindřich Šídlo
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Po Brexitu možná přijde i Czexit. Europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach dal najevo, že by po vzoru britského europoslance Nigela Farage chtěl vést kampaň za odchod Česka z EU. Dodejme, že Nigel Farage po oznámení výsledků referenda rezignoval na pozici předsedy své strany UKIP bojující za nezávislost Británie. Nemusí to tedy dlouho trvat a Češi budou také hlasovat o vystoupení své země z EU. Prezident Miloš Zeman to ze všech sil podporuje. A proč by také ne. Vždyť, co nám ta Evropská unie vlastně dává?

„Silnice? A kde jsou? Jeli jste někdy v poslední době po D1? Kdyby byla Unie k něčemu, byla D1 už opravená. A kdyby Unie nebyla vůbec, mohli jsme si dálnici opravit sami. A dál? Peníze? Peníze přece nejsou všechno. Navíc Brusel nikdy neuhradí plnou částku, stejně si musíme na každé blbé golfové hřiště doplácet aspoň 20 procent. Je to ponižující a ještě nás to korumpuje, protože kdyby nebylo dotací, spousta slušných poctivých lidí by dnes nemusela sedět ve vězení za rozkrádání. ...  Mír? Jděte už do hajzlu pořád s tím mírem,“ píše ironicky Šídlo.

Lidi zkrátka napadá celá řada otázek, které se členstvím naší vlasti v EU souvisí. Proto by možná neměli v referendu odpovídat na jednu otázku, ale na celou sadu otázek. Například by měli odpovědět na otázku, zda si přejí, aby výsledek referenda opravdu platil. A pokud Česko vystoupí z EU, přáli by si občané naší země i nadále využívat čtyř svobod, které členství v tomto společenství nabízí? Nesměla by prý chybět ani otázka, zda si lidé plně uvědomují, že si úplně sami zvolili vládu, na kterou dnes nezřídka hlasitě nadávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…