Jdou k nám mladí lidé ze Západu. Bojí se islamistů a líbí se jim u nás

16.03.2016 7:01

Česko považují za bezpečnější zemi než svou vlastní a proto mnoho mladých ze západoevropských zemí uvažuje o stěhování právě do naší země. Informuje o tom server Novinky.cz s odkazem na průzkumy, které si nechává dělat EU.

Jdou k nám mladí lidé ze Západu. Bojí se islamistů a líbí se jim u nás
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Přeplněná aula královéhradecké univerzity

„Nejenže máme pořád vysokou nezaměstnanost, ale u nás doma už přestává být bezpečno. Máme své radikály. Část země usiluje o samostatnost,“ řekl Právu pětadvacetiletý Španěl Mario z Barcelony.

„A ještě do toho nevypočitatelní islamisté, kteří si tady i jinde v západní Evropě léta studují, vypadá to, že se integrovali, a najednou bez okolků rozsévají smrt, kde je napadne,“ uvedl. Mario je realitní makléř. Před rokem se, jak říká, se bláznivě zamiloval do české vysokoškolačky Petry z východních Čech.

Celý text je ZDE

„Mysleli jsme, že zůstaneme ve Španělsku. Ale po tom, co se děje, jsme rozhodnuti odejít do Prahy. Je tam bezpečno, potkává se tam bez velkých potíží spousta kultur,“ míní Mario. Předpokládá, že v Praze najde dobře placenou práci bez potíží.

Tak jako on uvažují tisíce dalších. Od roku 2004 se počet cizinců v Česku ze zemí EU podle Českého statistického úřadu zvýšil 2,3krát na současných 184 500. A do ČR se chystají další Evropané ze všech koutů Unie.

„Do České republiky má zájem se dostat stále více mladých obyvatel ze zemí Evropské unie. Jedná se především o lidi mezi 18 až 24 lety,“ konstatuje se v Evropském reportu společnosti Intrum Justitia. Podle této analytické zprávy jsou hlavními důvody, proč se mladí chtějí stěhovat, nedostatek práce, obavy z migrantů, zhoršující se bezpečností situace.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…