Jdu do boje o Hrad, vykoukl z novin na občany úplně neznámý muž

02.06.2016 14:15

Vyhrát prezidentské volby v roce 2018 se rozhodl podnikatel Igor Sládek. Alespoň tak o tom informoval v inzerátu, jenž vyšel v dnešních Lidových novinách. A jak uvedl, nebyl to rozhodně poslední inzerát.

Jdu do boje o Hrad, vykoukl z novin na občany úplně neznámý muž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na druhé nádvoří Pražského hradu

Sládek, jenž v roce 1980 emigroval do Německa a následně do Spojených států amerických, se do Česka vrátil v roce 1990, kdy začal podnikat. Důvod, proč chce kandidovat na prezidenta republiky, je dle něj jednoznačný – nechce takovou Evropu, k jaké to nyní směřuje.

Sládek se ve svém dnešním textu zaměřil na informaci, že prezident Turecka Erdogan odmítl antikoncepci a plánované rodičovství a vyzval Turkyně ke zvyšování počtu obyvatel země. „Toto už je plánovaný útok na Evropu. Tento výrok zní z úst našeho ‚spojence‘, na kterého EU, EK a naši europoslanci spoléhají jako na spasitele pro ochranu před další velkou migrační vlnou,“ varoval Sládek. Ten se zároveň domnívá, že třetí světová válka již začala a je třeba si to uvědomit.

„Je a bude hodně odlišná od těch prvních dvou, ale o to je a bude nebezpečnější. V této válce totiž jde o naši evropskou civilizaci, o naši kulturu, o odkaz a znalosti našich předků, o lidský pokrok, vývoj a výzkum, o vzdělání a vědu,“ řekl Sládek s tím, že jde i o naše historické křesťanské tradice a demokracii. 

„Copak chceme, aby naše civilizace a naše národy byly uvrženy do systému, tradic, víry, politiky i právních norem arabského poloostrova 7. století našeho letopočtu?“ otázal se Sládek.

Prezidentské volby chce vyhrát proto, aby mohl ovlivňovat rozhodování našich politiků a prezentovat řešení, která budou pro naši vlast tak životně důležitá. Slíbil, že ze své funkce povede s občany dialog. „Možná řešení spolu budeme konzultovat a pak je předkládat naší politické elitě k prosazování na naší i mezinárodní scéně. A to i za cenu našeho případného odchodu ze Schengenu, případně z celé EU,“ uvedl Sládek.

V závěru svého textu se Sládek vyjádřil i ke zdravotnictví. „V této věci souhlasím s panem Babišem, že těch 300 mld. do zdravotnictví stačí,“ myslí si Sládek. Podle něj je jen třeba razantně přeorganizovat celý systém, nasadit kontrolní mechanismy, lépe využívat odborný potenciál lékařů a sester a lépe využívat existující technologie. 

Jak uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, podle délky textu se zřejmě jedná o textaře. „Klíčové ovšem je, jaké stanovisko zaujme Kroměřížská výzva, která posuzuje kádrové profily kandidátů," uvedl pro server Reflex.cz s odkazem na novou plaformu.

Více najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…