Je Zeman pomstychtivý? Komentátor a politik ČSSD se v tom neshodli

08.03.2014 14:33

Mezi důležité vlastnosti Miloše Zemana patří pomstychtivost, uvedl ve vysílání televize ČT 24 komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo. Naopak místopředseda KVV ČSSD v Praze Karel Březina, který byl ministrem bez portfeje v Zemanově vládě, si to nemyslí. Podle něj si ale současný český prezident dobře pamatuje všechny křivdy.

Je Zeman pomstychtivý? Komentátor a politik ČSSD se v tom neshodli
Foto: Daniela Černá
Popisek: Při diskusi s občany v Hradčanech

Mimo jiné i to zaznělo ve speciálním vysílání ČT 24, které bylo věnované prvnímu výročí inaugurace Miloše Zemana.

Podle Březiny se Zeman zachoval standardně, když vládu Bohuslava Sobotky jmenoval. S tím souhlasil i Šídlo, připomněl ale, že Zeman byl po sněmovních volbách v jiné situaci než před nimi. Například i proto, že „jeho“ strana SPOZ se do sněmovny nedostala.

Komentátor také vyjádřil obavy, že když k tomu bude mít prezident příležitost, opět nebude respektovat ústavní zvyklosti.

Mluvilo se i o prezidentské volbě v roce 2003, kdy zřejmě řada sociálnědemokratických poslanců tehdejšího kandidáta Miloše Zemana nevolila.

Šídlo je toho názoru, že dokud v ČSSD budou lidé, kteří se nevolby Zemana za prezidenta účastnili, tak tato událost „nepřebolí.“ Podle něj ale mezi důležité vlastnosti prezidenta patří pomstychtivost. Naopak Březina odmítá, že by Zeman byl pomstychtivý, ale pamatuje si prý všechny křivdy.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…