Je Zeman veselý dement, nebo mazaný demagog? Zásadní otázka Vladimíra Justa po prezidentském poselství

27.12.2015 16:17

Podle profesora a vysokoškolského pedagoga z divadelní oblasti Vladimíra Justa má Česká republika vesele dementního prezidenta, nebo naopak mazaného a chladnokrevného demagoga, který věří už jen svým vlastním lžím. A tak se Just rozhodl hlavě státu položit záludné protiotázky.

Je Zeman veselý dement, nebo mazaný demagog? Zásadní otázka Vladimíra Justa po prezidentském poselství
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Vladimír Just na TV Noe

„Jung podobnou chorobu, nebezpečnou zejména u vůdců, diagnostikoval slovy pseudologia phantastica,“ píše šéfredaktor Divadelní revue, podle kterého si totiž jinak nelze vysvětlit údajnou prezidentovu imigrantskou obsesi, kterou národu zvěstoval na Štěpána, tedy ve stejné době, kdy papež František žehná za opačný, otevřený a křesťansky humánní přístup Angele Merkelové.

„Mám na mysli prezidentův argument, jímž zdůvodňuje svůj xenofobní odpor k imigrantům nesmyslným poukazem na to, že tito mladí, zdraví muži mají proti Islámskému státu jít se zbraní v ruce bojovat, stejně jako šli bojovat do Anglie Češi proti Hitlerovi,“ vysmívá se Just dále českému prezidentovi a odpovídá mu protiotázkou.

Divadelní kritik se totiž ptá, ke komu a k jaké armádě se má takový mladý neozbrojený a údajně před hrůzami války prchající Syřan, který není Kurdem, maoistickým komunistou, Turkem ani ruským zeleným mužikem, hlásit. „Co byste mu, pane prezidente, asi tak poradil?“ ptá se Zemana s tím, zdali se má takový člověk přidat k Asadovi, který zkosil statisíce neozbrojených demonstrantů, nebo se má hlásit v Tálibánu, Hizballáhu či k takzvaně umírněným islamistům.

Celou Justovu výzvu Miloši Zemanovi si můžete přečíst ZDE.

„Těm, o nichž vy sám, pane prezidente, tvrdíte, že žádní neexistují?“ ptá se jízlivě Just s tím, zdali se tedy podle jeho vlastních slov mají tito potenciální teroristé hlásit u nejbližší úřadovny NATO. „Dokud prezident neodpoví na kteroukoli z těchto otázek a dokud těm, které tak rád z bodrého pohodlí svého kondelíkovského křesla demagogicky odsuzuje, neporadí nějakou reálnou alternativu, dotud ho musím označovat jednou ze dvou v úvodu zmíněných charakteristik: tertium non datur!“ vyzývá ironicky Just Zemana k souboji.

reklama

autor: jzd

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…