Je čas udělat Jirkovi pá pá! Výsměch Dienstbierovi od těch, kterým dělal potíže

05.10.2020 10:22

Jiří Dienstbier se dlouhodobě stavěl proti legálním držitelům zbraní a proti návrhu v Ústavě zakotvit právo českých občanů užít zbraň k obraně života. LIGA LIBE, která právě za právo na zbraň či sebeobranný prostředek bojuje, může slavit. Již před volbami vyzývala na svém facebooku voliče z Kladenska: „Zbavte nás ho!“ A to se jim povedlo. Nyní, po prvním kole senátních voleb, je již jasné, že Jiří Dienstbier po dlouhé době Senát opustí.

Je čas udělat Jirkovi pá pá! Výsměch Dienstbierovi od těch, kterým dělal potíže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Jiří Dienstbier byl do Senátu zvolen již v roce 2011, kdy v doplňovacích volbách do horní komory nahradil svého zesnulého otce Jiřího Dienstbiera staršího. V následujících volbách do Senátu v roce 2014 získal v prvním kole 30,63 procenta a ve druhém kole porazil Michaelu Vojtovou s 55,4 procenta. U letošních voleb však zažil velký propadák, získal skoro o tři čtvrtiny hlasů méně. S 8,8 procenta hlasů se umístil až na šestém místě. 
 

Anketa

Podporujete opatření proti covidu-19 činěná Romanem Prymulou?

55%
38%
hlasovalo: 24303 lidí
 
Dienstbier se několikrát vyjádřil, že si myslí, že těm, kteří za právo nosit zbraň bojují, jde o to, aby jakýmkoliv způsobem dostali do Ústavy zmínku o držení zbraní. Také dlouhodobě zastával názor, že „právo na zbraň není základní lidské právo“. 
 
LIGA LIBE vedla proti Dienstbierovi silnou předvolební kampaň, střelecká komunita se proti největšímu nepříteli legálních soukromých zbraní ve společnosti silně semkla. „Pan Dienstbier nenávidí držitele legálních zbraní natolik, že mu vadí i to, že dodržují zákony. Zřejmě jsou mu zločinci milejší?“ varoval spolek.
 
 
Týden před volbami spolek vyzýval voliče, aby je Dienstbiera zbavil. „Vy střelci a myslivci z Kladenska a okolí, zbavte nás ho, prosím! Máte šanci to udělat už za týden ve volbách, spolu se svými rodinami, známými a přáteli... Díky za to moc!“
 
A nyní, když je jasné, že Jiří Dienstbier Senát opouští, Organizace LIGA LIBE na sociální sítí slaví. „Tímto bychom chtěli poblahopřát Jiřímu Dienstbierovi ke krásnému 6. místu a všem Kladeňákům, střelcům a myslivcům odtamtud poděkovat, že vyslyšeli naše úpěnlivé předvolební výzvy... P. S.: Je opravdu dobré, že si tento politik konečně zaslouženě odpočine od své dlouholeté vyčerpávající práce v Senátu, pogratulovat mu prý můžete na jeho profilu...,“ píše LIGA LIBE ihned po sečtení hlasů. 
 
A na svoji stránku na sociální síti přidává další obrázky. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …