Je dobře, že svět řídí moudří Židé a demokratické USA, a ne Češi. Ti by měli klečet před Schwarzenbergem, pravil bulvárník Pavel Novotný

22.06.2015 15:32

Exministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (TOP 09) požádal Čechy, aby v této velmi vážné situaci, kdy se strachujeme před uprchlíky, azylanty a dalšími cizmi elementy u nás v Česku, zachovali střízlivý postup. A na jeho slova zareagoval bulvární harcovník Pavel Novotný.

Je dobře, že svět řídí moudří Židé a demokratické USA, a ne Češi. Ti by měli klečet před Schwarzenbergem, pravil bulvárník Pavel Novotný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

„Naši dědové čelili výzvě národního socialismu, čili nacismu, naši otcové čelili výzvě komunistické totality a my dneska čelíme výzvě migrace po celém světě,“ řekl Schwarzenberg s tím, že v Česku dosud nebyla vytvořena migrační strategie.

„Musíme opravdu k tomu přistoupit se strategií, jak s tímto problémem zacházet. A nemyslet si, že můžeme řešení odsunout na Evropu. Musíme sami najít naši strategii. Musíme sami najít řešení, které se bude naší země týkat,“ konstatoval s tím, že ve srovnání s mnoha ostatními zeměmi v Evropské unie jsme na tom, co se týká migrace, dobře.

„Žádné velké proudy k nám nejdou. Máme možnost opravdu si vytvořit vlastní strategii, přemýšlet, co uděláme a co by bylo do budoucnosti možné a prospěšné pro naši zemi. Strach je nejhorší rádce a musíme dnes čelit výzvě, která je veliká. Na tom se osvědčí naše generace politiků, nebo na této problematice selhává a selže, jako jsme v minulosti někdy selhali taky. Tak proto prosím, střízlivě k tomu přistupovat, vědět, že situace je vážná a nemít strach a neobávat se všeho cizího,“ uzavřel Schwarzenberg.

A reakce nenechala dlouho čekat, tentokrát od bulvárního harcovníka Pavla Novotného. „Škoda, že 95 procent národa nemá intelektuálně na to uznat, že Karel má (jako vždy) recht a pak se jít stydět v pokleku do kouta na hrách... Stejní idioti, co dnes brojí proti těm chudákům ze Sýrie&spol., zvolilo tehdy v Německu Hitlera. Je dobře, že svět řídí moudří Židé a demokratické USA a ne Češi,“ konstatoval.

Celý text Karla Schwarzenberga na Facebooku:

Nejhorší rádce v jakékoliv situaci, a přiznávám, že dnešní situace je vážná a svízelná, je strach. Strach před uprchlíky, strach před azylanty, strach před cizím elementem u nás v české kotlině. Velice bych vás prosil, abychom v této, ano, připouštím, velmi vážné situaci, zachovali střízlivý postup. Každá generace poslední doby čelila velké výzvě. Naši dědové čelili výzvě národního socialismu, čili nacismu, naši otcové čelili výzvě komunistické totality a my dneska čelíme výzvě migrace po celém světě.

Pan ministr zahraničí právem poznamenal, že postrádá už dlouho evropskou migrační strategii. Ale vytvořili jsme si vlastní českou? Mně tato už dávno chybí. Několikrát už jsem dokonce tady ve sněmovně o tom mluvil, že tohle je nejnutnější. Abychom si vytvořili vlastní přístup k migraci. Že migrace bude, a jak právem řekl pan ministr zahraničí a ostatní ministři, tento problém bude trvat léta letoucí, ba desetiletí. A nevyřešíme jej zákazy. Musíme opravdu k tomu přistoupit se strategií, jak s tímto problémem zacházet. A nemyslet si, že můžeme řešení odsunout na Evropu. Musíme sami najít naši strategii. Musíme sami najít řešení, které se bude naší země týkat.

Ještě jednou připomínám. Ve srovnání s mnoha ostatními zeměmi v Evropské unii jsme na tom, co se týká migrace, velice dobře. Žádné velké proudy k nám nejdou. Řekněme Švédsko čelí mnohem větší vlně migrace než my. Máme možnost opravdu si vytvořit vlastní strategii, přemýšlet, co uděláme a co by bylo do budoucnosti možné a prospěšné pro naši zemi. Ještě jednou opakuji. Strach je nejhorší rádce a musíme dnes čelit výzvě, která je veliká. Na tom se osvědčí naše generace politiků, nebo na této problematice selhává a selže, jako jsme v minulosti někdy selhali taky. Tak proto prosím, střízlivě k tomu přistupovat, vědět, že situace je vážná a nemít strach a neobávat se všeho cizího.

Celý text Pavla Novotného na Facebooku:

Škoda, že 95 procent národa nemá intelektuálně na to uznat, že Karel má (jako vždy) recht a pak se jít stydět v pokleku do kouta na hrách.. Stejní idioti, co dnes brojí proti těm chudákům ze Sýrie&spol. zvolilo tehdy v Německu Hitlera.. Je dobře, že svět řídí moudří Židé a demokratické USA a ne Češi..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…