Je jako Mussolini. Postavit ke zdi. Nablito v hlavě. Kolem Foldyny jede peklo, jaké ČSSD nepamatuje

13.08.2019 16:16

Názorový boj v ČSSD, který vzešel z názorové výměny mezi ministrem Petříčkem a poslancem Foldynou, pokračuje. A začíná nabírat dost ostré rysy, zvláště pokud jde o výrazy. Jaroslav Foldyna se už brutálně naštval. Jedna diskutující mu sdělila, že má v „hlavě na*ráno“. Ten jí okamžitě vzkázal, že sama má v hlavně nejen „na*ráno“, ale i „nablito“.

Je jako Mussolini. Postavit ke zdi. Nablito v hlavě.  Kolem Foldyny jede peklo, jaké ČSSD nepamatuje
Foto: ČSSD
Popisek: Jaroslav Foldyna na sjezdu ČSSD

Ve chvíli, kdy poslanec sociální demokracie Jaroslav Foldyna v sobotu mířil na tzv. Vlastenecké setkání na zámeček Příčovy u Sedlčan, zřejmě by ho ani ve snu nenapadlo, jaká slovní přestřelka se několik dní poté strhne.

Krátce poté, co o setkání začala referovat média, mu místopředseda ČSSD a ministr zahraničí Tomáš Petříček vzkázal, už není ani sociální, ani demokrat. Ministryně Maláčová si přisadila s tím, že Foldyna už ČSSD ubližuje dlouhodobě.

Následně začali Foldynovi nadávat někteří progresivní příznivci sociální demokracie na sociálních sítích, kteří se spíše řadí k pověstnému „městsko-liberálnímu“ křídlu strany. V pondělí se od jednoho z diskutérů ústecký poslanec dozvěděl, že by měl být „postaven ke zdi“. Politik a boxer mu vzkázal, že ho „vystřelí z kecek“.

Anketa

Podpořili byste zrušení Senátu?

95%
5%
hlasovalo: 13028 lidí

Ostrý verbální souboj pokračuje i nyní. Opět ve facebookové skupině „Podporujeme ČSSD“ na jeho adresu uživatelka Helena Skácelová vzkázala, že má „v hlavě na*ráno“. A rázem přišla stejně ostrá reakce.

„Paní Skácelová, vaše věcná poznámka svědčí o tom, že v té hlavě nemáte jen nasráno, ale vy i nablito,“ napsal jí Jaroslav Foldyna. Ten si sám tyto vyhrocené příspěvky zveřejnil na svém facebookovém profilu s tím, že na "hrubý pytel hrubá záplata".

Pavel Šanda, přispěvatel Deníku Referendum, tedy serveru, který je úzce spjatý se zmiňovaným křídlem městských levicových liberálů v ČSSD, srovnal Foldynu s italským fašistickým vůdcem Benitem Mussolinim. „Ten taky začínal jako socialista,“ uvedl s tím, že Foldyna prý prošel podobným vývojem.

Další bombu odpálil Jaroslav Foldyna na severu iDNES.cz, kde v rozhovoru řekl, že by svým poslaneckým hlasem podpořil vládu Andreje Babiše i v případě, že by z ní odešla ČSSD.

 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…