Je jedno, zda imigranty dnes přijmeme, či ne. Ekonom Pikora předvídá, co nás prý čeká po roce 2020

15.07.2017 9:20

Ekonom Vladimír Pikora se na serveru Reflex.cz zamyslel nad evropskými dotacemi a migrační krizí. „Peníze, nebo imigranti? Za chvíli bude jen to druhé,“ uvedl.

Je jedno, zda imigranty dnes přijmeme, či ne. Ekonom Pikora předvídá, co nás prý čeká po roce 2020
Foto: investicniweb.cz
Popisek: Finanční analytik Vladimír Pikora

Pikora se ve svém komentáři zamýšlí nad tím, že většina stran chce evropské peníze, a proto přijímají imigranty či vymýšlejí, jak to udělat, aby získaly od Unie peníze a zároveň si přijetím migrantů nerozezlily voliče. Dnes totiž Unie, jak Pikora konstatuje, říká: „Pokud nechcete imigranty, nedostanete od nás peníze!“

Myslí si však, že zítra Unie řekne – „peníze nejsou.“ „Podle mne se totiž po roce 2020 EU zachová jako krkavá macecha. I kdybychom si vzali imigrantů milión, peněz dá míň. Současná podoba evropských fondů je totiž neudržitelná a skončí,“ míní Pikora. Dle jeho slov je dnešní vyhrožování přiškrcením fondů v případě, že budeme stávkovat s imigranty, jen vydíráním.

  • Původní text ZDE

Vzpomíná také na to, že původně měla Evropa jeden velký společný problém – svou vlastní východní část; Evropa pak chtěla Východu v takzvané kohezi pomoci. „No a dnes má Evropa navrch ještě druhý velký problém, a to imigraci. Ta je pro běžného Francouze či Itala problém mnohem větší než chudý Balkán. A protože to je problém společný, zdá se logické, že se bude řešit společně. Takže peníze, jež původně měly jít na Východ, půjdou na imigranty,“ dodal Pikora.

Imigrační problém se pak navzdory „optimistickým“ zprávám z první poloviny roku o tom, že imigrantů údajně ubývá, podle Pikory nijak nezmenšuje. „Naopak bude v příštích letech ještě eskalovat. A proevropské strany se jen naivně domnívají, že situaci dokážou nějak záhadně ‚uregulovat‘. Neboli problém bude užírat stále víc peněz. A na fondy bude peněz zbývat čím dál míň. Je úplně jedno, zda nyní budeme rebelovat proti kvótám a imigranty nepřijmeme, nebo budeme poslušní. Ať tak, či onak, musíme se naučit žít bez dotací a spoléhat se především sami na sebe. Ne na evropské peníze,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…