Je konec! Michaláková ztrácí definitivně své syny. Norský soud rozhodl

02.12.2016 8:42

Norský soud se odmítl zabývat odvoláním Češky Evy Michalákové proti rozsudku, který ji letos v červnu zbavil rodičovských práv k jejím dvěma synům. Rozhodnutí soudu je tak pravomocné. Dnes o tom informoval Zpravodajský web Českého rozhlasu, kterému informaci potvrdil právník matky Pavel Hasenkopf. Zprávu převzala ČTK.

Je konec! Michaláková ztrácí definitivně své syny. Norský soud rozhodl
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Odvolání Michalákové řešil krajský soud v Oslo, který zamítavé rozhodnutí vynesl toto pondělí. Odvoláním se podle rozhlasu odmítl zabývat, protože pro projednání případu prý neshledal důvody. „Krajský soud v Oslo se domnívá, že zbavit paní Michalákovou rodičovských práv za to, že případ medializovala, je naprosto správné a vlastně okresní soud chválí a zcela se s ním ztotožňuje,“ sdělil rozhlasu Hasenkopf.

Michaláková Českému rozhlasu řekla, že aktuální rozhodnutí pro ni bylo do jisté míry překvapením. Doufala, že justice alespoň jednání nařídí a věcí se bude řádně zabývat. „Nechápu, jak mohou být Norové tak bezohlední a nebrat vůbec v úvahu právo biologických rodičů,“ myslí si Michaláková.

Soud zakázal matce i otci stýkat se s chlapci

Nyní jedenáctiletého Denise a sedmiletého Davida norská sociální služba české matce a otci odebrala před pěti lety kvůli podezření na zneužívání, zanedbávání a fyzické týrání. To se nepotvrdilo. Soud ale tehdy považoval zjištění za závažná a děti nechal u pěstounů, vyrůstají odděleně ve dvou rodinách.

Letos v červnu norský soud Evu Michalákovou zbavil rodičovských práv ke dvěma jejím synům. Současně zakázal matce i otci stýkat se s chlapci. Adopci mladšího hocha soud ale nepotvrdil a otci rodičovská práva ponechal. Michaláková se proti tomuto verdiktu bez úspěchu odvolala. Právník matky Pavel Hasenkopf v polovině září nevyloučil, že pokud odvolání neuspěje, mohl by případ skončit u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Norská strana se k případu od počátku nevyjadřuje. Podle některých médií a expertů tak není možné si udělat jasný názor jen podle stanoviska jedné strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…