Je mu u p*dele, co si myslí čeští novináři. Ze Slávka Jandáka to létalo. A jiní chtějí, aby letěl on

26.04.2019 15:15

Vítězslav Jandák je znám jako člověk, který hrává lidové chlapíky, kteří nechodí pro ostřejší slova daleko. Komentátor Karel Steigerwald má však za to, že on tyto role nejen hraje, ale vlastně takovým hrubým hulvátem doopravdy je. Kdo tomu nevěří, může se podívat, jak se bývalý poslanec Jandák vyjadřoval o Jindřichu Šídlovi nebo o slavném hudebním publicistovi Jiřím Černém.

Je mu u p*dele, co si myslí čeští novináři. Ze Slávka Jandáka to létalo. A jiní chtějí, aby letěl on
Foto: Repro - Česká média
Popisek: Vítězslav Jandák při rozhovoru

Herec Vítězslav Jandák, jenž býval poslancem za ČSSD, rád mluvívá jak mu zobák narost´, jak se říká. Ve filmech hrával lidově se vyjadřující chlapíky, kteří pro nějaké to ostré slovo nejdou daleko, a tyto role mu šly. Jenže podle komentátora Karla Steigerwalda  mu zůstaly i poté, co se stal poslancem. Dnes je členem Rady Českého rozhlasu a dál hraje ony jadrné muže.

Anketa

Jste spokojeni s našimi vztahy s Čínou?

68%
hlasovalo: 10683 lidí

„Až ho potkám, tak mu fláknu,“  poznamenal např. na adresu hudebního publicisty Jiřího Černého. Doplnil ještě, že je mu „u prdele“, co si o něm myslí čeští novináři.

Steigerwald po tomto výstupu dospěl v komentáři pro Reflex.cz k názoru, že Jandák vlastně pány, co se nezdráhají vypustit z úst sprosté slovo, nehraje. On prý zkrátka tím hulvátem je. A hulvát nemá podle Steigerwalda co dělat v Radě Českého rozhlasu.

„Podobných triviálních nafoukanců máme dost, ale nechápu, proč by měli mít zastoupení i v radě rozhlasu, který svůj ‚kulturní prapor‘ drží na české poměry sympaticky vysoko. Ale Jandáka tam dali proto, že se bude poctivě a sám od sebe snažit s heslem intelektuál je svinstvo prapor z těch výšin, kam sám nedohlédne, srazit. Jednou se těmto chvilkám české historie bude říkat panování hulvátů, čímž se bude myslet Miloš Zeman a jeho lidí,“ napsal Steigerwald.

Pokud se Jandák vyjadřuje na veřejných jednáních Rady Českého rozhlasu takto neuctivě a vyhrožuje, že dá uznávanému osmdesátníkovi přes ústa, zaslouží si podle Steigerwalda jen jedno, vyhodit z Rady Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…