Je nás tu tak 250 tisíc, hlásil Minář zaplněné Letné

23.06.2019 17:24

Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a za nezávislost justice dnes odpoledne zaplnila pláň na pražské Letné. Další tisíce lidí před 17:00 stále přicházely. Mobilní operátoři mají podle zpravodajů ČTK v oblasti Letné výpadky. K demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministryně spravedlnosti Marie Benešové vyzval předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář.

Je nás tu tak 250 tisíc, hlásil Minář zaplněné Letné
Foto: Repro Youtube
Popisek: Zakladatel Milionu chvilek pro demokracii Mikuláš Minář

„Zdravím všechny. Valí se sem ještě strašně moc lidí,“ hřímá před zaplněnou Letnou předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář. „Vypadá to, že ještě půl hodiny budou přicházet lidé,“ prosí Minář, aby lidé šli z boků dozadu na plochu. 

„Vážím si toho, že jste se dnes přišli postavit za demokracii. Věřte mi, že na tenhle den do konce života nezapomenu,“ poděkoval Minář a shrnuje důvody, proč se demonstruje. Hovoří o Andreji Babišovi, premiérovi za hnutí ANO, a ministryni spravedlnosti Marii Benešové. 

„Týden co týden chodilo na demonstrace víc a víc lidí. Dnes jsme společně zaplnili Letnou. Podle výškových fotografií to vypadá, že je nás tady nějakých 250 tisíc,“ podotkl Minář. „Ale uvidíme, kolik lidí ještě dorazí,“ dodal.

„Po dvou měsících lze říct, že naše obavy se potvrdily. Nová ministryně spravedlnosti se jasně postavila na stranu premiéra, když přišly auditní zprávy z Bruselu a řekla, že premiérovi věří, že je v tom nevinně. Vrcholem však je předevčírem představená novela o státních zastupitelstvích,“ rozlítil se Minář. „Marie Benešová navrhla, že nově právě ona bude vybírat tři z pěti členů komise, která bude vybírat vrchní státní zástupce. Ty pak schválí zase ministr spravedlnosti. To je parodie na výběrové řízení,“ uvedl Minář. Dav v tu chvíli skanduje „demisi, demisi“ a Minář opakuje, že hnutí chce skutečně demisi Marie Benešové.

„Naše země má mnoho velkých problémů a vláda je neřeší. Největší starostí premiéra je to, jak se vymotat ze svých osobních problémů. Je nepřijatelné, aby premiérem byl bývalý agent StB, oligarcha a trestně stíhaný člověk. Požadujeme demisi Andreje Babiše,“ hřímá dále Minář. 

Vyjádřil souhlas s politickými stranami, které chtějí vyslovit nedůvěru vládě Andreje Babiše. „Uděláme vše pro to, aby se poměry v naší zemi změnily k lepšímu,“ zakončil s poděkováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…