Je neuvěřitelné, že opilí Češi poslouchají Michala Davida a zpívají si ho, vyslechl Veselovský

27.08.2017 9:34

Publicista Karel Veselý v rozhovoru s Martinem Veselovským na DVTV předestřel svůj pohled na to, co opravdu dělali zpěváci jako Michal David, Helena Vondráčková a jiní za komunistů. Zpěváci se prý tehdy starali především o to, aby lidé moc nepřemýšleli.

Je neuvěřitelné, že opilí Češi poslouchají Michala Davida a zpívají si ho, vyslechl Veselovský
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Michal David

Hudební publicista Karel Veselý má za to, že angažovaní zpěváci za komunistů, jako byli Michal David a další, zpívali, aby se lidé zklidnili a nezajímali se moc o politiku. „Ten pop vytvářel takovou atmosféru zapomnění nebo slasti, aby ty lidi nemysleli na tu politiku a aby byli v pohodě, aby nepřemýšleli nad tím, že by něco mohlo být jinak,“ zaznělo z úst hosta.

Tuhle nostalgii po starém režimu prý přiživuje i Česká televize, která dokola v létě pouští normalizační seriály. Michala Davida si ale pouštějí i dnešní mladí lidé. Proč? Protože jim Michala Davida pouštěli rodiče a je to něco, co i dnes znají všichni. Tenhle zpěvák je zkrátka jakýmsi společným jmenovatelem spojujícím všechny generace.

Anketa

Dělá Robert Fico dobře, když chce Slovensko přivést do tvrdého jádra EU?

5%
80%
hlasovalo: 6702 lidí

„Mně třeba přijde zajímavý, že se ocitnu na nějakém večírku, kde je spousta teenagerů a v určitém okamžiku jsou všichni opilí a pustí si Michala Davida a i ti teenageři zpívají toho Michala Davida, což je absurdní a neuvěřitelný," podivoval se host.

Celý rozhovor naleznete zde.

I dnes se mu zdá, že zpěvák, který se spojí s nějakým politikem, sníží význam svého hudebního poselství. „Když se zpěvák spojí s nějakým politikem, tak to zavání. Zavání to tím, že si ho ten politik zaplatil,“ dodal. Hudba a politika podle jeho názoru zkrátka nejdou dohromady, a to ani v České republice, ani v Americe, ani jinde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…