Je nutné stavět zátarasy, budovat hranice a opevňovat se... Známá tvář z ČT dala najevo silné znechucení nad slovy politiků

23.12.2016 8:10

Nad reakcemi českých politiků na útok na vánoční trh v Berlíně se na svém facebookovém profilu zamyslel redaktor České televize Marek Wollner.

Je nutné stavět zátarasy, budovat hranice a opevňovat se... Známá tvář z ČT dala najevo silné znechucení nad slovy politiků
Foto: Jaroslav Hodík
Popisek: Marek Wollner, dramaturg a moderátor Reportérů ČT

„Dnes jsem několikrát po sobě náhodně zapnul televizi a slyšel různé politiky mluvit jakoby jedním hlasem, Úsvit, ODS, ČSSD, lidovci, Kmoníček (Babiš už to řekl dva dny předtím), všichni ti věčně rozhádaní politici si notovali, jak jsme dobří, jak jsme krásně zvládli migrační krizi a jak je Západ hloupý a ztracen a jak je nutné stavět zátarasy a budovat hranice a opevňovat se a zavírat,“ píše Wollner s tím, že se pak cítil po letech znovu jak za železnou oponou, „kde všechno je tak krásné, až zrak přechází“.

Při té příležitosti jej napadlo, jak politici konečně našli téma, „kdy si se svým lidem rozumějí, kdy jsou jim odpuštěny všechny včerejší hříchy, všechny divné zákony a kšefty, kauzy a skandály a malé či velké domů, kdy ti naši politici mohou svůj lid ubezpečit, že jsou mnohem lepší, než ti strašní hlupáci ze Západu, které jim ještě před časem kdekdo předhazoval jako vzor, jakoby téma migrace bylo pro české politiky požehnání, které překlene propast mezi nimi a lidem a obnoví důvěru a jednotu na věčné časy a nikdy jinak“.

„A říkal jsem si, že pokud jim ta jednota jak za časů Národní fronty dost dlouho vydrží, tak sbohem a šáteček,“ dodal. A ujistil, že terorismus nechce a že se proti němu musí bojovat, ovšem nikoliv proti Západu.

„A mohu jen doufat, že první českou oběť, o níž se právě s lítostí dovídáme, nebudou všichni jako jeden muž ještě více zneužívat pro své okamžité politické zisky,“ dodal Wollner.

Celý text příspěvku Marka Wollnera na jeho facebookovém profilu:

Dnes jsem několikrát po sobě náhodně zapnul televizi a slyšel různé politiky mluvit jakoby jedním hlasem, Úsvit, ODS, ČSSD, Lidovci, Kmoníček (Babiš už to řekl 2 dny předtím), všichni ti věčně rozhádaní politici si notovali, jak jsme dobří, jak jsme krásně zvládli migrační krizi a jak je Západ hloupý a ztracen a jak je nutné stavět zátarasy a budovat hranice a opevňovat se a zavírat. A cítil jsem se po letech znovu jak za železnou oponou, kde všechno je tak krásné, až zrak přechází. A napadlo mě, jak politici konečně našli téma, kdy si se svým lidem rozumějí, kdy jsou jim odpuštěny všechny včerejší hříchy, všechny divné zákony a kšefty, kauzy a skandály a malé či velké domů, kdy ti naši politici mohou svůj lid ubezpečit, že jsou mnohem lepší, než ti strašní hlupáci ze Západu, které jim ještě před časem kdekdo předhazoval jako vzor, jakoby téma migrace bylo pro české politiky požehnání, které překlene propast mezi nimi a lidem a obnoví důvěru a jednotu na věčné časy a nikdy jinak. A říkal jsem si, že pokud jim ta jednota jak za časů Národní fronty dost dlouho vydrží, tak sbohem a šáteček. A prosím, na ty duchaplně položené otázky, jestli chci terorismus, dopředu odpovídám, že nechci a že se proti němu musí bojovat (proti terorismu, ne proti Západu). A mohu jen doufat, že první českou oběť, o níž se právě s lítostí dovídáme, nebudou všichni jako jeden muž ještě více zneužívat pro své okamžité politické zisky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…