Je oslabována nezávislost veřejnoprávních médií, tvrdí ředitel ČT Dvořák. A chce to řešit

09.12.2016 13:43

Ředitel veřejnoprávní televize Petr Dvořák obhájil pozici ve vedení Evropské vysílatelské unie (EBU). Píše o tom server Mediaguru.cz.

Je oslabována nezávislost veřejnoprávních médií, tvrdí ředitel ČT Dvořák. A chce to řešit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Dvořák poprvé pozici pro Českou televizi získal v roce 2014, kdy se stal prvním zástupcem ČT po šestnácti letech, který do vedení EBU zasedl. 

„Veřejnoprávní média v Evropě jsou dnes v situaci, kterou bychom si ještě nedávno uměli stěží představit. V některých zemích je oslabována jejich nezávislost, vysílatelé fungují na základě legislativních podmínek, které zaostávají za rychlým technologickým vývojem, čeká je zásadní druhá vlna digitalizace, stále intenzivněji se globalizuje celý audiovizuální trh,“ řekl Dvořák s tím, že média veřejné služby nyní stojí před množstvím výzev, které je možné z velké části řešit pouze na celoevropské úrovni. I proto je rád, že se bude moci i nadále na práci vedení EBU podílet a zároveň prosazovat zájmy našeho regionu.

Původní text ZDE

I díky aktivní účasti České televize v Evropské vysílatelské unii se Praha podle serveru stala místem setkávání zástupců evropských veřejnoprávních médií. Například se zde konalo Valné shroáždění EBU či mezinárodní konference na téma veřejnoprávních médií a demokracie.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…