Je prý těžké debatovat, když proti vám stojí Konvička a nahé dívky

08.07.2016 15:22

Martin Konvička uspořádal v Brně Ramadán po česku. Dovolával se přitom českých kulturních tradic, které jsou jiné než tradice muslimské. S tím lze jistě souhlasit. Má to ovšem i háček. České tradice podle Konvičky zahrnují pálení knih a promenáda dívek ve spodním prádle. Lucie Sulovská si v textu pro Svobodné fórum Pavla Šafra klade otázku, zda zmíněné projevy opravdu považujeme za české tradice.

Je prý těžké debatovat, když proti vám stojí Konvička a nahé dívky
Foto: David Daniel
Popisek: Iniciativa Martina Konvičky uspořádala v Brně "Ramadán po česku." Nechyběly spoře oděné dívky

„Pojídal se vepřový guláš, protože grilování úřady zakázaly, pilo se pivo nad ‚uměleckou instalací‘ a pálily se stránky z Koránu, tedy jeho českého překladu, který muslimové ani nepovažují za svatou knihu. Účastníky pozdravil i Martin Zapletal známý tím, že vystrčil zadek na americké vojáky při průjezdu jejich konvoje Českem. Pak se také na akci producírovaly polonahé dívky, což byl prý odkaz na české tradice. To je jistě pikantní, protože v Česku není běžné, aby se po ulicích producírovali lidé ve spodním prádle, natož v zaříznutých tangách s podvazky, a když jsme u těch tradic, ještě za první republiky by dívku oblečenou do dvoudílných plavek vyvedli i z kdekteré plovárny,“ podotýká Lucie Sulovská, která se aktivně vyjadřuje k řadě společenských témat.

Celý text najdete zde

Počin Martina Konvičky podle mladé ženy ukazuje, jak nešťastně je v České republice vedena debata o islámu a o uprchlické krizi. Na jedné straně nesmyslně vedených debat stojí podle autorky lidé, kteří by vítali každého člověka, který se na člunu zatoulá kousek dál od afrických břehů. Běženci prchající před válkou si zaslouží naši pomoc, ale musíme rozlišovat uprchlíky a ekonomické migranty. Jistě lze namítnout, že v řadě afrických zemí vládne v porovnání s evropským sociálním státem bída. Jenže stejně tak lze říci, že jsou některé africké země o hodně bezpečnější a obyvatelé těch prvních by z nich nemuseli prchat. Mohou zůstat doma, pomáhat sobě i bližním a bohatší Evropané si mohou na dálku adoptovat sirotka.

Tohle všechno by bylo možné vítačům říci, kdyby na druhé straně debaty nestál někdo jako Martin Konvička. Ten Martin Konvička, který nechá pálit knihu a po improvizovaném pódiu nechá kráčet dívky v oděvech, s nimiž by se většina žen a dívek nespokojila. Konvička si toho navíc bude vědom, takže je otázka, proč vlastně pořádal Ramadán po česku. Nabízí se možnost, že se chtěl Martin Konvička opět zviditelnit, aby upoutal pozornost médií na svou novou iniciativu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…