Je těžké spolupracovat s někým, kdo o vás napíše, že jste kretén, říká Pirát Zandl

08.11.2019 10:28

Zastupitel Pirátů z Brandýsa nad Labem Patrick Zandl se v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV zastal předsedy poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka. Trval si také na tom, že je v pořádku, když Piráti perou své špinavé prádlo veřejně, byť i to prý musí mít své limity.

Je těžké spolupracovat s někým, kdo o vás napíše, že jste kretén, říká Pirát Zandl
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Hned v úvodu rozhovoru konstatoval, že velká otevřenost Pirátů, kteří si vyřizují účty na internetových fórech před veřejnosti není cestou do pekel. „Určitě není. Je to součást našeho DNA.  My věříme, že lidé by měli mít možnost dozvědět se v podstatě všechno, co se ve straně děje, aby se podle toho mohli rozhodnout,“ podotkl.

Své kolegy však požádal, aby se krotili a nepoužívali v diskusích vulgarity. Používají se prý sice všude, ale na internetovém fóru je to často víc vidět. Zandl to opravdu považuje za přednost Pirátů. Prý mezi sebou nemají žádné zakázané téma, o kterém by se nesmělo mluvit na fórech.

Ale pokud někteří Piráti chtějí vést opravdu ostré diskuse s vulgarismy, měli by tak činit mezi čtyřma očima. Proč? „Je velmi těžké spolupracovat s člověkem, který o vás někdy napsal, že jste kretén,“ dal na vysvětlenou hypotetický  příklad Zandl.

Zastal se předsedy poslaneckého klubu Pirátů, jenž čelil nařčení, že údajně šikanoval některé své kolegy. Zandl je rád, že Michálek zůstal místopředsedou strany, i když došlo na pokus o jeho odvolání.

„Já jsem zastával ten názor, že když se snažíte tlačit věci dopředu, tak prostě občas někomu na kuří oko šlápnete. Spíš si myslím, že se ta situace měla řešit před tím, než doběhla sem, protože, jak se ukázalo, se dlouhodobě vědělo, že on je ostřejší na některé lidi, ale rozhodně si nemyslím, že by kvůli tomu měl být odvolán,“ uvedl host.

Pokud jde o pirátskou transparentnost, tak i ta by podle Zandla měla mít své limity. Pokud by např. Piráti vedli koaliční jednání o vládě, asi by ho pak nepopisovali slovo od slova, nýbrž by o jednáních informovali jen v jakémsi shrnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…