Je to chudák. A brouk Pytlík. Takhle se těžko pracuje... Babiš dnes nebyl ve Sněmovně a přišel výprask

27.05.2016 14:21

Dnešní jednací den Poslanecké sněmovny skončil předčasně, trval asi hodinu. Důvodem byla nepřítomnost ministra financí Andreje Babiše (ANO), jenž měl v závěrečném schvalovacím kole uvést šest předloh. A kritické ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat.

Je to chudák. A brouk Pytlík. Takhle se těžko pracuje... Babiš dnes nebyl ve Sněmovně a přišel výprask
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„V Poslanecké sněmovně chtěli prodloužený víkend, tak se vymluvili na mě. Jsem řádně omluven, mé body jdou na středu. Řeším v Uherském Hradišti zchátralou věznici s panem Hermanem,“ uvedl na svém twitterovém profilu sám Babiš.

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) si však na svém twitterovém profilu povzdechla. „Na dnes jsme naplánovali zákon o hmotné nouzi upravující souhlas obce s doplatkem na bydlení,“ napsala Marksová. „Poslanecká sněmovna ale schůzi přerušila. Takhle se pracuje těžko,“ uvedla.

Rýpavě se do Babiše obula také místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. „Je to vlastně chudák. A taky brouk Pytlík, práce všeho druhu,“ napsala.

„Pan Babiš si jede někam rozdávat koblihy, to je jeho preference,“ řekl ČTK také poslanec za TOP 09 František Laudát. Poslanec za ODS Zbyněk Stanjura podotkl, že nemá nic proti předvolebním kampaním. Považuje však za nefér, aby ji mohli dělat jen někteří. 

Ministra Babiše se naopak zastal předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. Podle něj body předsedy hnutí být na programu neměly. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…