Je to děsivé, říká Kmenta k dalším informacím případu vraždy Jána Kuciaka

11.02.2019 20:15

Investigativní publicista časopisu Reportér upozornil na další informace k případu slovenského novináře Jána Kuciaka, který byl zavražděn loni v únoru. V souvislosti s vraždou novináře a jeho snoubenky Martiny Kušnírové vyšetřovatelé zadrželi, vyslechli a obvinili několik osob. Server Aktuality.sk, na který Kmenta odkazuje, přinesl nahrávku rozhovoru Kuciaka s podnikatelem Marianem Kočnerem, k němuž došlo nedlouho před novinářovou smrtí.

Je to děsivé, říká Kmenta k dalším informacím případu vraždy Jána Kuciaka
Foto: Facebook
Popisek: Zavražděný novinář Ján Kuciak

Od vraždy novináře Jána Kuciaka uplynul už rok a policie případ zatím stále neuzavřela. Jednou z osob, která může hrát v případu vraždy důležitou roli, je kontroverzní slovenský podnikatel Marian Kočner. Policie si zabývá i možností, že mohl být tím, kdo si objednal vraždu mladého novináře. Tato informace se zatím nepotvrdila a jde pouze o spekulaci, ale nahrávka telefonického hovoru mezi Kuciakem a Kočnerem, k němuž došlo nedlouho před novinářovou smrtí, působí místy jako ledová sprcha.

„Ještě jednou se ptám, někdo vás za to platí nebo vás někdo úkoluje,“ ptá se Kočner novináře v osmiminutovém telefonickém hovoru. „Nikdo mě neúkoluje,“ odpověděl tehdy Kuciak. „Ta vaše aktivita vůči mé osobě je neskutečně agresivní, co je vám do toho, co jsem já prodal a koupil? Co je vám do mého podnikání? Vy máte pocit, že je to věc celospolečenského významu, která bude zajímat vaše čtenáře?“ postěžoval si vzápětí Kočner.

Anketa

Udělal Zeman dobře, když blahopřál Juanu Guaidóovi k převzetí úřadu prezidenta Venezuely?

hlasovalo: 14871 lidí
Kuciak mu odpověděl, že může jít o informace celospolečenského zájmu. Kočner dal Kuciakovi najevo, že mu to oplatí a také se o něj začne zajímat. „Pane Kuciaku, já vám povím jednu věc, já se začnu zajímat o vás, o vaši rodinu, o vaši matku, o vašeho otce, o vaše sourozence se začnu zajímat,“ varoval. „Já jsem přesvědčený o tom, že si vás někdo najal a někdo vás platí,“ pokračoval Kočner. Posléze obvinil novináře, že lže svým čtenářům. „Vy jste malý pisálek, který dělá na objednávky, vy nejste novinář, těch je na Slovensku velmi málo,“ pokračoval Kočner.

Nakonec Kuciakovi pohrozil, že ho bude pranýřovat tak dlouho, dokud nepřestane vydávat v médiích neověřené informace. „Můžete si být jistý, že se začnu věnovat speciálně vám, pane Kuciaku,“ upozornil podnikatel s tím, že je připraven zveřejnit jakoukoli „špínu“, na kterou narazí. Udělá to, protože Kuciaka považuje za „zlého člověka“.

Jaroslavu Kmentovi prý při poslouchání tohoto rozhovoru naskočila husí kůže. „Nechci vám kazit začátek týdne. Ale poslechněte si ten audiozáznam hovoru, který měl nebohý novinář Ján Kuciak s kontroverzním podnikatelem Mariánem Kočnerem. Mám z toho husí kůži. Ta chladnokrevnost Kočnera je děsivá,“ napsal k tomu na sociální síti Twitter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…