Je to jen ubohá válka o koryta. Tak boj o Prahu hodnotí Filip

25.05.2013 17:44

Spor mezi pražskou ODS a TOP 09 má podle předsedy KSČM jediný efekt – poškozuje akorát obyvatele Prahy. Podle něj to ukazuje, kam vede individualismus pravice.

Je to jen ubohá válka o koryta. Tak boj o Prahu hodnotí Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

„Palácový převrat na pražské radnici jen potvrzuje, kam vede individualismus pravice. Je evidentní, že nejde o žádný ideový spor, ale jen o to, kdo bude rozhodovat o veřejných zakázkách, třeba již jednou přidělených, a kdo z toho bude mít prospěch. Žel, nebudou to občané Prahy a její návštěvníci, ale jen ti, kteří se o tyto posty radních a primátora perou bez ohledu na to, kolik to stojí daňové poplatníky,“ píše ve svém vyjádření Vojtěch Filip.

Po rozpadu pražské koalice chce TOP 09 příští týden zahájit jednání o případné koalici s ČSSD. Zvažuje ovšem i obnovení spolupráce s občanskými demokraty, kterým již dala návrh koaliční smlouvy. Dál chce v jedenáctičlenné radě sedm křesel včetně primátora, ale nabízí ODS místo prvního náměstka pro zdravotnictví, jímž by mohl být dosavadní primátor Bohuslav Svoboda, který je povoláním lékař.

Ten na dnešek také svolal regionální radu ODS. Uvedl, že jednání rady by mělo přinést doporučení pro další postup občanských demokratů, ale ne zásadní rozhodnutí o případné nové koalici.

„Namísto souboje o skutečný rozvoj Prahy a společenský zájem jsme svědky ubohé války o koryta. Co také očekávat od těch, kteří víc než na ostatní myslí jen na sebe, vždyť vyznávají pravicové hodnoty prospěchu jednotlivce,“ komentuje situaci Filip.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

16:20 V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

Ruská armáda minulý týden spustila ofenzivu na severovýchodě Ukrajiny směrem na Charkov a za 48 hodi…