Je to lidská hyena! Zeman zahájil rozhovor pro bulvár prudkou kritikou Bakaly

02.08.2015 11:14

Prezident Miloš Zeman již potřetí vystoupil v rozhovoru pro server Blesk.cz s názvem S prezidentem v Lánech. Hned v úvodu si rýpl do nejčtenějšího bulvárního deníku Blesk, Zdeňka Bakaly a poslal jasný vzkaz uprchlíkům.

Je to lidská hyena! Zeman zahájil rozhovor pro bulvár prudkou kritikou Bakaly
Foto: ReproFoto: Blesk.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru pro Blesk

"Rád bych úvodem Blesku poděkoval za objektivní zpravodajství. Byl jsem nedávno na Jesenicku. V Jeseníku jsem dorazil na setkání, kde bylo na dva tisíce spokojených lidí a na okraji byli čtyři lidi s červenými kartami. Když jsem je vyzval, aby položili své dotazy, tak utekli. A v Blesku vyšel článek s názvem: Zemana v Jeseníku vítali lidé s červenými kartami. Kdybyste referovali o druhé světové válce, tak by vám z toho možná vyšlo, že Hitler vyhrál druhou světovou válku."

Následně se věnoval tématu uprchlíků a zmínil v této souvislosti i Zdeňka Bakalu, který se prý chce na "uprchlickém byznysu" také přiživit tím, že nabídl tísice bytů v Havířově, které vlastní, k ubytování běženců.

"Já pana Bakalu dlouhodobě pokládám za lidskou hyenu. Koneckonců i tento způsob obchodování s uprchlíky, nebo těžení z uprchlíků, je toho důkazem. Město Havířov by mělo zasáhnout. Kdyby měl pan Bakala poslední zbytky studu, tak by rozhodně neobchodoval s byty, které slíbil nájemníkům za 40 tisíc korun," poznamenal dále Zeman. Bakala je podle něj velmi neúspěšný podnikatel, který dnes těží především ze zmíněných bytů.

Havířov je proti

Společnost RPG Byty je dle zjištění Blesku největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku. V České republice vlastní přes 40 000 bytů. Pro Bakalu, který je s firmou majetkově propojený, jde prý o výnosný byznys. Deník uvádí, že jenom loni firma vydělala téměř půl miliardy korun a vlastníci si z ní odnesli dividendu 261 milionů korun. S uprchlíky v nájmu by mohla být částka ještě vyšší.

V Havířově již firma RPG Byty spolupracuje s řadou neziskových organizací, jejichž prostřednictvím nabízí část bytů pro sociální bydlení. A nebránila by se ani uprchlíkům. „V případě, že by oni některé naše byty chtěli využít pro některé z jejich klientů, kteří už jsou tady v republice delší dobu, mají případně zaměstnání a jsou to lidé, kteří se tady v republice už nějak usadili, tak ta spolupráce by možná byla,“ uvedl pro Blesk mluvčí RPG Bytů Petr Handl.

Havířovskému magistrátu se případný příchod uprchlíků do města nelíbí, nemůže tomu však prý zabránit. „Snahy RPG jsme zaznamenali neoficiálně, samozřejmě se nám nelíbí, že k tomu nemáme co říci. S případným přílivem migrantů zaznamenáváme mezi obyvateli města značnou nespokojenost,“ řekla Blesku mluvčí Havířova Eva Wojnarová.

Vzkaz uprchlíkům

Jasný vzkaz poslal i samotným uprchlíkům. Podle hlavy státu by měly zaznít hned tři věty. První říká, nikdo vás sem nezval. Druhá by měla znít, že běženci musí respektovat naše zákony, pokud zde chtějí žít, a pokud to nechtějí dělat, mají odejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…