Je to lidský experiment na národech Evropy. Dopadne to příšeně, píší ve Švýcarsku o politice EU

11.04.2016 13:34

Mnoho teroristů se může ukrývat mezi migranty přicházejícími do Řecka a Itálie, míní šéfredaktor švýcarského týdeníku Die Weltwoche Roger Köppel a poukazuje na varování Europolu z února letošního roku, podle kterého až 5000 džihádistů z Islámského státu mohlo touto cestou proniknout na kontinent.

Je to lidský experiment na národech Evropy. Dopadne to příšeně, píší ve Švýcarsku o politice EU
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Köppel ve svém nedávném příspěvku varuje, že poslední teroristické útoky ve Francii a Belgii jsou „akutními symptomy“ špatně připravené evropské migrační politiky a jsou jen předzvěstí toho, co ještě může přijít.

Člen švýcarského parlamentu za Švýcarskou konzervativní lidovou stranu hlasitě kritizuje masový příliv migrantů do Evropy a označuje jej za „šokovou terapii a lidský experiment na evropských národech prováděný politiky bez jakéhokoli mandátu“. Zmiňuje také fakt, že pokusy o integraci muslimů v evropských zemích selhaly, a varuje před tím, že čím více „uprchlíků“ Evropa přijme, tím více vzroste riziko teroristických útoků.

Obsah Köppelova varování je v přímém protikladu s komentáři viceprezidentky Evropské komise Federicy Mogheriniové, která v loňském roce prohlásila, že „islám patří do Evropy. Má své místo v evropské historii, v naší kultuře, v našich kuchyních a zejména v naší přítomnosti a budoucnosti“.

Köppel se obává zejména toho, že kvůli odlišným zvykům, které migranti přicházející do Evropy mají, se do evropských společností neintegrují a namísto toho „přinesou své předpotopní představy o politice, právu, ženách a náboženství“. Postupně pak budou více a více rozčarováni z života v Evropě a jejich nespokojenost by se mohla stát „explozivní“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…