Je to nechutné, naštval se Paroubek. Maltézští rytíři jsou prý chamtiví

14.12.2014 20:39

Maltézští rytíři dali jasně najevo, že na základě zákona o církevních restitucích hodlají získat všechno, co se dá. Neváhají se soudit ani o pozemky pod pražskou Březiněvsí, kde stojí mimo jiné i dětské hřiště. Podle expremiéra Jiřího Paroubka jsou chamtiví. A cestu k chamtivosti jim vydláždila pravice.

Je to nechutné, naštval se Paroubek. Maltézští rytíři jsou prý chamtiví
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Expremiér Jiří Paroubek nevěřícně hledí na restituční požadavky maltézských rytířů. kteří už dali jasně najevo, že chtějí dostat do vlastnictví pozemky, na nichž stojí většina pražské Březiněvsi. Řád už kvůli tomu dokonce podal žalobu na Magistrát hlavního města Prahy.

„Řád se dožaduje například pozemků pod místním fotbalovým hřištěm, dětským hřištěm, návsí a parkem, pozemku pod budovou úřadu městské části i budovu úřadu samotnou a více než sto hektarů okolní půdy," říká Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Z katolických bojovníků středověku se prý rytíři proměnili v realitní makléře jednadvacátého století. Usilují přitom o půdu, na kterou podle expremiéra nemají nárok a hodlají z ní profitovat. „Je to nechutné, a nechutní jsou zejména zákonodárci pravice, kteří něco takového umožnili," uzavíral rozhořčeně Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…