Je to prokazatelný cvok, sesaďte jej co nejdřív. Tomáš Klvaňa burcuje své americké přátele proti Trumpovi

25.01.2017 23:34

Tomáš Klvaňa, jeden z nejznámějších kritiků prezidentů Trumpa i Zemana, pouhé tři pracovní dny po inauguraci prezidenta Trumpa volá po jeho co nejrychlejším sesazení. Na svém Twitteru prosí své americké přátele, aby tak učinili co nejdříve.

Je to prokazatelný cvok, sesaďte jej co nejdřív. Tomáš Klvaňa burcuje své americké přátele proti Trumpovi
Foto: hns
Popisek: Jeden ze studentských vůdců Tomáš Klvaňa

Anketa

Je Donald J. Trump nemístně zlý a hrubý na novináře?

1%
hlasovalo: 10323 lidí

Twtterový účet Tomáš Klvaňa užívá již od roku 2010 a představuje se na něm v angličtině slovy: Politika. Kultura. Svět. Jsem spisovatel, univerzitní pedagog a konzultant. Místo fotografie má obrázek své knihy Fenomén Trump: Poslední vzpoura bílých mužů. Přispívá na něj poměrně zhusta, nejnovější příspěvek je však zcela mimořádný.

Aktivita Tomáše Klvani stoupala již od páteční inaugurace. Během ní se posmíval, že po první černém prezidentovi přichází první prezident oranžový, a první tiskovku nového tiskového mluvčího komentoval:  „Už i v Bílém domě mají Ovčáčka. Ale my jsme byli první!“. Mezitím ještě stihl zanadávat na supermarket Lidl, kam prý začal chodit ze solidarity po aféře s černochem v letáku, ale „teď můj vztah ochabuje“, ale pak už se věnoval takřka výhradně novému americkému prezidentovi.

„Byl to projev totálního losera, ale myslím, že bychom měli dát Donaldu Trumpovi další, už třináctou šanci,“ komentoval anglicky inaugurační vystoupení. Nadšeně sdílel zprávu, že na sobotní „ženský“ pochod dorazilo třikrát více lidí, než na Trumpovu inauguraci, pokračoval několika retweety, až nakonec ve středu večer bez nějakého vysvětlení kontextu požádal své americké přátele, aby při nejbližší příležitosti sesadili toho „prokazatelného cvoka“.

 

 

Český překlad jeho tweetu zní: "Mí drazí američtí přátelé. Není jiné cesty, váš prezident je prokazatelný cvok. Prosím, odvolejte jej při nejbližší příležitosti“.

Tomáš Klvaňa se účastnil i slavného "přání osobností republice" u Jana Krause

Anketa

Bude prezident Donald J. Trump čelit pokusu o atentát?

hlasovalo: 4325 lidí


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…