Je to propaganda sovětského stylu, žádné kšefty z Daešem nemáme. Zuřivé vystoupení tureckého premiéra po obviněních z Moskvy

03.12.2015 17:56

Turecký premiér Ahmet Davutoglu včera označil ruské tvrzení, že mají důkazy o obchodu mezi Tureckem a Islámským státem, za „propagandu sovětského stylu“ a oznámil, že Turecko dělá všechno pro to, aby ochránilo svoje hranice se Sýrií. Informuje agentura Reuters.

Je to propaganda sovětského stylu, žádné kšefty z Daešem nemáme. Zuřivé vystoupení tureckého premiéra po obviněních z Moskvy
Foto: Archiv TN
Popisek: Turecká krajina

Ruské ministerstvo obrany ve čtvrtek oznámilo, že má důkazy o zapletení tureckého prezidenta Erdogana a jeho rodiny do ropného obchodu s Islámským státem. Jejich tvrzení dementoval turecký premiér během oficiální návštěvy Ázerbájdžánu

„Za dob studené války existovala sovětská propagandistická mašinerie. Každý den vytvářela jiné lži. Nejprve jim uvěřili sami a pak očekávali, že jim začne věřit celý svět,“ řekl Davutoglu.

„Byla to stará tradice, ale najednou opět vystrčila nos. Nikdo nepřikládá žádný význam těmto výmyslům sovětské propagandistické mašinerie,“ dodal.

Celý text zde

Zároveň uvedl, že to, že USA odmítly ruské tvrzení, je další důkaz, že si to Rusko vymyslelo.

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Mark Toner ve středu odmítl, že by byla turecká vláda ve spojení s ozbrojenci, jež pašují ropu, jelikož k tomu nejsou žádné důkazy. Zároveň však prezident Obama vyjádřil svou frustraci nad tím, že má Turecko velké mezery v ochraně své 100 km dlouhé hranice se syrským územím pod kontrolou Islámského státu.

Davutoglu uvedl, že Turecko dělá všechno pro to, aby dokázalo bránit svoje hranice. Podle jeho slov Turecko v současnosti spolupracuje „s koaličními partnery na odstranění bojovníků Islámského státu ze syrské strany“.

„Turecko podniká mnoho činnosti v souladu s prvky koalice na odstranění Daeše z hranic v blízké budoucnosti,“ řekl premiér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…