Je to tady: Exkluzivní foto zadržení Adama B. Bartoše, který se postavil proti konvoji USA

29.03.2015 14:41

Ačkoliv média informovala o klidném průjezdu americké vojenské kolony přes Českou republiku, k některým incidentům nejspíš přece jen došlo. ParlamentníListy.cz získaly informaci, že se přímo na hraničním přechodu v Náchodě pokusil kolonu zastavit známý národovecký aktivista Adam B. Bartoš. Následně byl zatčen policií a odvezen k výslechu.

Je to tady: Exkluzivní foto zadržení Adama B. Bartoše, který se postavil proti konvoji USA
Foto: Vít Hassan
Popisek: Zatýkání A. B. Bartoše

Známý radikální novinář a politický aktivista Adam B. Bartoš, tvůrce proslulého "seznamu českých pravdoláskařů“ a rovněž předseda NE Bruselu - Národní demokracie, "oceněný“ za svou aktivitu například oceněním "Bludný balvan“, již dopředu avizoval, že hodlá protestovat proti průjezdu amerického konvoje Českou republikou a svůj názor dá najevo velmi radikálně.

ZDE je vše, co jsme napsali o americkém konvoji

"Rozhodnutí vlády o povolení přesunu amerických konvojů je nezákonné, a tudíž neplatné. Bude se tedy jednat o průnik cizích vojsk na naše území. Z čistě legálního hlediska mají čeští občané plné právo tento průnik považovat za akt agrese a adekvátně na něj reagovat,“ objevilo se na facebookovém profilu jeho strany.

Bartošova strana na sebe upozornila již v sobotu, když uspořádala průvod Prahou před americkou ambasádu, kde demonstrovala své negativní stanovisko.

Pro svou akci si vybral hraniční přejezd v Náchodě, který americká kolona začala překračovat v jedenáct hodin. Podle líčení svědků Bartoš stál u silnice a "zdravil“ americké vojáky vztyčeným prostředníčkem a pokřiky. Vedle něj vítali vojáky proameričtí aktivisté s vlajkou s hvězdami a pruhy a došlo mezi nimi k výměně názorů. Když začal pokřikovat "Ami go home" na projíždějící kolonu, přistoupil k němu jeden z přítomných policistů a vyzval jej, aby tohoto urážlivého jednání zanechal.

To však aktivistu ještě více vydráždilo, a když kolem něj projížděla další část konvoje, vběhl před něj. Vydržel tam podle přítomných 3-5 vteřin, než byl z vozovky odvlečen přítomnými policisty. Následovala formální procedura zadržení, přičemž ani toto zatýkání se prý neobešlo bez urážlivých výkřiků a posunků směrem k americké koloně.

ParlamentníListy.cz informoval o Bartošově zatčení fotograf Vít Hassan, který byl na místě přítomen.

Podle informací, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, byl Adam B. Bartoš policisty odvezen k výslechu. Po patnácté hodině jej měli policisté propustit. Další informace přineseme, jakmile budou k dispozici.

Stanovisko Národní demokracie:

V přehlídce infantilní servility proamericky orientovaných občanů ČR, kteří očekávali triumfální vjezd cizích vojsk (U.S. Army) na území státu v Náchodě, uvízl předseda naší strany, který je momentálně vyslýchán Policií ČR. Mezi oddanými dětičkami americké světové politiky, ať již jimi jsou pro svou víru v americké hrdiny či bludné přesvědčení, že současné Spojené státy americké  jsou rájem svobody, si dovolil A. B. Bartoš protestovat, za což byl těmito lidmi napaden a následně zatčen Policií ČR. Další informace Vám poskytneme později.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …