Je to těžké, bojujeme proti lži pravdou. Koudelka se pustil do Ruska. A pochválil Babiše

15.12.2019 11:21

Ředitel Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka nešetřil v pátek v Poslanecké sněmovně chválou na premiéra Andreje Babiše (ANO) za jeho prohlášení, že v Česku se nevyráběl jed novičok. A to navzdory vyjádření prezidenta Miloše Zemana, jenž se ke Koudelkově práci a k jeho zpravodajské instituci staví kriticky, informuje server Aktuálně.cz.

Je to těžké, bojujeme proti lži pravdou. Koudelka se pustil do Ruska. A pochválil Babiše
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Šéf české tajné služby Michal Koudelka znovu uvedl, že největším státním aktérem, který má zájem po celém světě ovlivňovat výsledky voleb, je Rusko. „V minulosti se i Česko stalo terčem ‚brutální dezinformační kampaně‘,“ dodal Koudelka. Konkrétně zmínil případ, kdy se příslušníci ruských tajných služeb pokusili otrávit dvojitého agenta Sergeje Skripala.

Anketa

Vítáte vítězství Borise Johnsona v britských volbách ?

86%
7%
hlasovalo: 19106 lidí

„Ruská dezinformační mašinérie zahájila velmi silnou kampaň, aby veřejné mínění ve světě ovlivnila a svedla na jinou cestu. A jedním z cílů téhle kampaně byla také Česká republika. S velkou snahu ji očernit a poškodit," konstatoval Koudelka.

I když prezident Miloš Zeman veřejně prohlásil, že byl v Česku tento jed vyroben a testován. Premiér Andrej Babiš po něm přišel s ujištěním pro českou i světovou veřejnost, že v Česku se nevyráběla, nevyvíjela a ani neskladovala tato látka, což Koudelka velmi ocenil. „Stačilo jedno jasné, přesné a musím říct i odvážné prohlášení premiéra této země, který jednoznačně řekl, že novičok se tu nevyráběl ani neskladoval. Bez vytáček, bez kliček a beze lží. A bylo po kampani. A dobré jméno České republiky bylo zachováno,“ konstatoval Koudelka.

Závěrem dodal, že v tomto boji, který je náročný a dlouhý, bojujeme proti lži pravdou. Koudelka je přesvědčen, že pokud budeme říkat pravdu odvážně a jasně, tak žádná opatření Ruska ani jiné země nemají šanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje? uvažu…