Je to tu: FOTO a údaje o islámském vrahovi z Paříže, který se vetřel do Evropy jako "uprchlík"

15.11.2015 13:50

Na povrch vyplouvají další informace o jednom z teroristů, kteří útočili v Paříži. Srbská média vypátrala podrobnosti včetně fotografie člověka, který před měsícem přišel do Evropy jako uprchlík a v pátek vraždil. Terorista se měl jmenovat Ahmad Almohammed. Do Evropy se dostal přes Řecko, následně pokračoval do Makedonie, Srbska, Chorvatska i Rakouska. Nikdo ho nezadržel. ParlamentníListy.cz přinášejí podrobnější informace.

Je to tu: FOTO a údaje o islámském vrahovi z Paříže, který se vetřel do Evropy jako "uprchlík"
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Teroristické útoky v Paříži si vyžádaly přes sto mrtvých

Srbský deník Blic v neděli jako první médium na světě zveřejnil fotografii a indentitu člověka, který se v pátek večer podílel na krvavém teroristickém útoku v Paříži. Útočník, který při tom i zahynul, se jmenoval Ahmad Almohammed a bylo mu 25 let.

Do Evropy se dostal přes Řecko, kde se 3. října spolu s dalšími 69 běženci registroval na ostrově Leros jako uprchlík. Dále pokračoval tzv. balkánskou cestou. O čtyři dny později, 7. října, se registroval na srbsko-makedonském hraničním přechodu Preševo –Tabanovce. Na srbském území, jak píše Blic, prošel kontrolou a tehdy ještě nebyl ozbrojen. V Srbsku také formálně požádal o azyl.

Podle srbského ministerstva vnitra jde o člověka, o kterého se zajímá francouzská tajná služba, a tutéž osobu, která se 3. října registrovala v Řecku, a do Evropy se tedy dostala v rámci proudu uprchlíků. Podle stejných zdrojů nebyla tato osoba v hledáčku Interpolu.

Deník Blic dále uvádí, že informace se dostaly na veřejnost poté, co „francouzská tajná služba požádala o pomoc od srbských kolegů, protože je známo, že naše bezpečnostní služby registrují všechny migranty, kteří se dostanou na území Srbska a mají nejkompletnější databázi o migrantech na balkánské cestě,“ píše nejčtenější srbský deník.

Zprávu v plném znění naleznete zde

Zpravodajský portál srbské televize B92 dále k věci doplňuje, že se Almohammed ze Srbska dostal do Chorvatska, kde se 8. října registroval v uprchlickém středisku v chorvatském Opatovci. Odtud byl propuštěn, protože, jak píše záhřebský Večernji list, o něm ze strany Interpolu nebyly dostupné žádné alarmující informace.

Další informace zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…