Je to tu jako v Německu před Hitlerem. Známí pražští novináři reagují na Českého slavíka pro skupinu Ortel

26.11.2017 22:01

Rok se s rokem sešel, máme za sebou další anketu Český slavík, ve které znovu sehrál svou roli Tomáš Ortel s kapelou Ortel a v českém mediálním prostoru už to zase hřmí. Jeden z novinářů připomněl dokonce nástup Adolfa Hitlera k moci.

Je to tu jako v Německu před Hitlerem. Známí pražští novináři reagují na Českého slavíka pro skupinu Ortel
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomáš Ortel, frontman kapely Ortel.

Českým showbyznysem hýbe další aféra spojená s kapelou Ortel a s jejím zpěvákem Tomášem Ortelem. Ukázalo se totiž, že podporovatelé kapely prý podle pořadatelů ankety podváděli, takže proto byl jak zpěvákovi, tak skupině přiřčen stejný počet hlasů jako v loňském roce.

Novinář Jaroslav Kmenta přišel na sociální síti Twitter se zajímavým srovnáním. Výsledky hudební ankety odrážejí nálady ve společnosti, které se projevily i ve volbách.

„Slavíci přesně kopírují sněmovní volby. Gott, David, Ortel. Babiš, Filip, Okamura,“ napsal doslova Kmenta. 

Kmentův příměr na sociální síti Twitter ocenilo více než tisíc lidí.

Sluší se připomenout, že Kmenta patří k velkým kritikům Andreje Babiše (ANO). Sepsal např. knihu Boss Babiš, v níž shrnul, jak příští český premiér Andrej Babiš (ANO)  zřejmě přišel je svému bohatství.

Kmenta ale nebyl jediným novinářem, který sáhl ke srovnání hudební a politické scény. Novinář Luděk Mádl si při pohledu na výsledky letošních sněmovních voleb v Česku vzpomněl dokonce na Adolfa Hitlera.

„Jsem si tak vzpomně,l jak tady před rokem jedni, včetně mě, lámali nad národem českým hůl, když viděli výsledky uskupení Ortel ve Slavíkovi. Oponovali jim druzí, ve stylu ‚tohle je jako ukazatel čehokoli naprosto zavádějící, vzhledem k tomu, jak relativně nízký počet hlasů v té anketě stačí na úspěch‘. A když se teď ohlédneme jen pár týdnů za sebe, na výsledek sněmovních voleb a SPD zejména, tak mi to jen volně asociuje klamný pocit německých elit 20. a 30. let minulého století, že není nijak zvlášť potřeba zabývat se tím nařvaným čalouníkem s patkou a směšným knírkem pod nosem,“ varoval Mádl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…