Je to úplně jinak, paní Šabatová. Ombudsmance píše rozhořčená zaměstnankyně z Bělé

31.10.2015 7:17

Pracovníci zařízení v Bělé, kteří se starají o uprchlíky, čelí tlaku ombudsmanky Anny Šabatové. Ačkoli prý díky ní nemají jednoduchý život, budou se o uprchlíky starat dál, byť na ně Šabatová útočí sebevíc a nezdráhá se při tom uvádět pochybné a překroucené informace. Pracovnice Správy uprchlických zařízení Anna Černá se však neudržela a napsala ombudsmance pádnou odpověď na její útoky. Pokud se někdo k uprchlíkům chová nepřijatelně, jsou to především politici.

Je to úplně jinak, paní Šabatová. Ombudsmance píše rozhořčená zaměstnankyně z Bělé
Foto: archiv T. Jirsa
Popisek: Imigranti v Makedonii

 „Zaměstnanci po útocích v médiích, výrocích o tom, jak jsou negramotní, urážejících nepravdách o tom, jak nechávají běhat bosé, hladové děti po táboře apod., jsou vystaveni velkému psychickému tlaku, a přesto dělají svoji práci tak, jak nejlépe to jde,“ píše Černá. Zprávu o tom přináší MF Dnes. Těžké to prý mají zaměstnanci i doma, když musejí svým blízkým vysvětlovat, že s k uprchlíkům opravdu nechovají zle. Těžké je popsat to např. vlastním dětem.

Dáma vyvrací mýtus, že se se Syřany nemůže domluvit. Většina Syřanů mluví anglicky, takže tlumočník do farsí není třeba. Děti mají školu, školku i dost prostoru na hraní. Pokud se někdo chová k uprchlíkům nepřijatelně, jsou to prý politici.

Celý dopis si přečtěte ZDE

„S nadsázkou se dá říci, že k nám chodí jako do zoo... To je pro migranty nedůstojné a ponižující jednání!“ stěžují si zaměstnanci v otevřeném dopise, jenž je dostupný i na webu správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…