Je to vážné: Lidé v Kyjevě nadávají, že před Majdanem jim bylo líp, hlásí už i reportér iDnesu

14.12.2015 9:16

Rok vlády Arsenije Jaceňuka na Ukrajině uplynul a lidé říkají: Před Majdanem bylo lépe. O situaci na východě Evropy informuje server iDnes.cz. Obyčejní Ukrajinci jsou podle všeho v zoufalé ekonomické situaci. „Platy padají a na ceny se ani podívat nechceš,“ vzdychají.

Je to vážné: Lidé v Kyjevě nadávají, že před Majdanem jim bylo líp, hlásí už i reportér iDnesu
Foto: ČT
Popisek: Ukrajinský expremiér Jaceňuk

Stanové městečko radikálních demonstrantů, které bylo k vidění na slavném Majdanu Nezaležnosti, je minulostí. Místo, kde před dvěma lety začala ukrajinská revoluce vedoucí ke svržení prezidenta Viktora Janukovyče, je prázdné. 

Podle obyvatel vláda Jaceňuka naslibovala, ale nedělá pro lidi nic. Staří lidé prý nemají na léky, na jídlo, na služby ani na nájem. „Všichni si mysleli, že po Majdanu bude lépe, ale ukázalo se, že je hůře. Za Janukovyče se žilo lépe,“ uvádí jedenadvacetiletý mladík. Jeho slova doplňuje kolegyně, která uvádí, že lidé nechtějí ani Jaceňuka, ani Porošenka.

A nad Jaceňukem se skutečně stahují mračna, a to i v řadách koaličních poslanců, kteří mu vyčítají korupční aféry i pomalé splňování slibů. I přestože například americký viceprezident Joe Biden varuje před pádem vlády, dobrovolníci na Majdanu si nemyslí, že by bylo hůře. Podle nich totiž Jaceňuk i Porošenko mají jediný zájem – jak rozkrást zemi. „Je mi líto lidí, kteří za naši zemi bojovali a obětovali kvůli tomu život. Za vládu, která je podvedla,“ říká jedna z ukrajinských žen.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…