Je to závažné. Babiš bude od Válkové chtít vysvětlení

09.01.2020 22:40

Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková (ANO) podle informací serveru Info.cz obhajovala v článcích na přelomu 70. a 80. let zákony, jež zneužíval komunistický režim proti disidentům. Premiér Andrej Babiš (ANO) tato nařčení Válkové, která kandiduje na ombudsmanku, považuje za závažná a žádá její vysvětlení, informuje server Novinky.cz.

Je to závažné. Babiš bude od Válkové chtít vysvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Válková

„Obvinění jsou závažná. Paní profesorka se v médiích vyjádřila v tom smyslu, že nařčení odmítá. Věc ale musí vysvětlit,“ sdělil Právu předseda vlády Babiš. Válková obvinění označuje za lež a na článek serveru Info.cz bude podle svých vyjádření nejspíše reagovat soudní cestou.

Ministerský předseda nechtěl nyní hovořit o tom, zda by Válková nyní měla stáhnout svoji kandidaturu na ombudsmanku, či složit post vládní zmocněnkyně pro lidská práva. „Říkám, že informace jsou závažné. Zatím jsem s ní nemluvil, jen jsem četl, že vše odmítá. Musí to ale zkrátka vysvětlit,“ zopakoval ve svém vyjádření premiér Babiš.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…