Je toto možné? Šokující zpráva o Nigelu Farageovi

17.08.2016 8:11

Světová média se na konci letošní okurkové sezóny aktuálně baví údajnou žádostí bývalého šéfa UKIP Nigela Farage o německé občanství. Samotný Farage ústy svého mluvčího médiím vzkázal, aby si hleděla svého.

Je toto možné? Šokující zpráva o Nigelu Farageovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Akce D.O.S.T. vystoupil i europoslanec Nigel Farage

Mainstreamová prounijní britská média stále nemohou odpustit Faragemu, že opustil nejvyšší patra britské politiky jako vítěz. Do politiky vstupoval Farage před více než dvaceti lety právě s cílem dostat Velkou Británii z Evropské unie. Když se i za jeho nezanedbatelného přispění britští voliči rozhodli v červnovém referendu hlasovat pro brexit, krátce na to Farage oznámil svůj odchod z čela euroskeptické strany UKIP. Média mu nicméně ani nyní nedopřávají oddechu.

The Mirror, The Independent, Guardian a další britské deníky přispěchaly se „zaručenou“ informací, že Nigel Farage byl spatřen na německé ambasádě v Londýně a žádal zde o německé občanství. Spekulace rozvířila svým komentářem na Facebooku jistá Leonie Witte, která jej údajně měla vidět ve frontě na ambasádě. Farage údajně neměl všechny potřebné dokumenty a omlouval tuto skutečnost úřednici tím, že byl v poslední době příliš zaneprázdněn.

Nejmenovaný zdroj z okolí Farage potvrdil, že exšéf UKIP na německé ambasádě skutečně byl a vyřizoval si zde osobní záležitosti. „Představa, že to byla žádost o německé občanství, je ovšem úplný nesmyl,“ uvedl zdroj. Na přímou otázku od amerického internetového serveru Buzz Feed odpověděl mluvčí Farage, že „to není vaše starost“. Nicméně Farage ani jeho mluvčí spekulace o dvojím občanství nevyloučili.

S Německem však i přes patrně smyšlené spekulace Farage přece jenom „něco“ pojí. Jak píše německá veřejnoprávní rozhlasová stanice Deutsche Welle, od roku 1999 je ženatý s Němkou Kirsten Mehr, která tehdy pracovala v Bruselu na pozici asistentky. Ve stejném roce byl také Farage poprvé zvolen coby poslanec do Evropského parlamentu. Před vstupem do politiky pracoval v londýnském City jako burzovní makléř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…