Jeden krysa, druhý kolaborant. Šarapatka spílá Babišovi se Zemanem. Jenže tím nekončí

04.12.2019 20:54

Radní ČT Zdeněk Šarapatka se vysmívá slovům premiéra Andreje Babiše (ANO), která dnes pronesl v Poslanecké sněmovně během krátkého tiskového brífinku v reakci na obnovení trestního stíhání, jež ve středu obnovil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. „Nejvyšší státní zástupce je ohroženým druhem, Mařenka už nabíjí,“ dodává Šarapatka, který se pustil rovnou i do prezidenta Miloše Zemana a označil jej za kolaboranta. A ani veřejnost v následné diskusi ostrými slovy na předsedu vlády nešetří.

Jeden krysa, druhý kolaborant. Šarapatka spílá Babišovi se Zemanem. Jenže tím nekončí
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

„Jsem určitě rád, že došlo k zastavení trestního stíhání mé rodiny. Mé paní, mých dětí. Takže ta tendence je pozitivní,“ uvedl na začátek před zástupci médií premiér. Jeho trestní stíhání podle něj vládu nijak nezatěžuje, jak tvrdil předseda ČSSD Jan Hamáček.

Anketa

Měl by Andrej Babiš kvůli auditu EU odstoupit?

10%
90%
hlasovalo: 30442 lidí

Případnou abolici od prezidenta Zemana, která byla naznačena, by premiér Babiš nepřijal. Podle Babiše nebude ani potřeba, protože nic špatného neudělal. Chápe prý, že rozhodování nejvyššího státního zástupce bylo velmi složité vzhledem k poptávce od různých organizací a médií, která jej odsoudila už dávno.

„Každý rozumný člověk pochopí, že celá ta kauza je vykonstruovaná, že se objevila jen proto, že jsem v politice,“ pokračoval. Celý příběh je podle něj o tom, že firma dostala dotaci, na kterou měla nárok, nakonec se ji přesto rozhodla vrátit, takže „bilance České republiky je plus padesát“.

On kvůli tomu zažíval „čtyři roky teroru“. A stejně tak jeho rodina, kterou tedy nyní Pavel Zeman ušetřil. „Aspoň moje rodina bude mít hezké Vánoce,“ věří Andrej Babiš. Více jsme psali ZDE.

Opozice vyzývá premiéra, aby do vyřešení svých osobních problémů rezignoval, ale to Babiš dělat rozhodně nemíní. „Já nemám žádné osobní problémy, já jsem úplně v pohodě,“ ujistil.

Babišův projev je „plačtivá kakofonie, bezradnost, agresivita krysy v koutě“, sklízí premiér výsměch od člena Rady České televize Zdeňka Šarapatky, která na adresu ministerského předsedy dodává, že je „jen čirá hrůza z kriminálu, nebýt premiérského křesla a slíbené abolice, kterou teatrálně odmítne, aby mu ji starej kolaborant nakonec ‚vnutil‘.“

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman je podle jeho slov odteď kvůli svému rozhodnutí, kterým vrátil do hry trestní stíhání premiéra v kauze Čapí hnízdo, ohroženým druhem. „Mařenka už nabíjí,“ dodává ve svém facebookovém příspěvku Šarapatka.

Jeho rozčarování na sociální síti sdílejí i ostatní uživatelé. Přispěvatel do diskuse Jan Dušek neváhal Babiše označit za krysu. Komentující Olda Paták mu zase říká „slovenská kuna v českém kurníku“. „Kuní ksicht, nebo i makak, jak kdo chce,“ doplnil ve své reakci.

Spis v kauze Čapího hnízda se nyní vrací dozorovému státnímu zástupci Jaroslavu Šarochovi, který jej postoupí zpět policii. Na nové rozhodnutí nemá žádnou lhůtu. Policie i Šaroch musejí respektovat Zemanův právní názor, podle nějž je mimo jiné nutné důkladněji vyhodnotit evropskou legislativu a navazující judikaturu, stejně jako otázku zavinění Babiše a Mayerové, která podepsala žádost o dotaci pro společnost Farmu Čapí hnízdo.

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…