Jeden šmátral po Němce, druhý po kabelce. A pak se stalo něco hrozného. Migrační příběhy z německých „bánhófů“

19.01.2017 11:12

V severoněmeckém Hamburku došlo k dalšímu vážnému incidentu, který nese migrantskou pečeť. Mladý Maročan zaútočil v metru na osamocenou ženu a jen díky shodě náhod neskončilo vše tragicky. V Hanau se zase stala mladá žena terčem sexuálního obtěžování migranta ze Somálska.

Jeden šmátral po Němce, druhý po kabelce. A pak se stalo něco hrozného. Migrační příběhy z německých „bánhófů“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Z těchto archů se uprchlíci učí francouzsky

Čtyřiatřicetiletá žena stála na nástupišti metra stanice Reeperbahn, když k ní přistoupil šestnáctiletý marocký migrant a snažil se ji okrást. Sáhl jí do kabelky, ale její majitelka se bránila a křičela o pomoc. Došlo k tahanici a násilník svoji oběť nakonec shodil do kolejiště. Na nástupišti vzhledem k pokročilé hodině v podstatě nikdo nebyl, ale naštěstí ženino zoufalé volání o pomoc uslyšeli zaměstnanci metra a přispěchali jí na pomoc.

Nicméně nedokázali již bohužel zabránit jejímu pádu do kolejiště, při kterém utrpěla tržné rány a otřes mozku a na kratší dobu ztratila vědomí. Celý incident se udál v brzkých ranních hodinách, když čekala žena asi deset minut před jednou hodinou ranní na jeden z posledních vlaků. Oběť násilného činu měla v podstatě ještě štěstí, protože pád z takové výšky na beton a kov mohl mít tragické následky a skončit její smrtí.

Jak vyplývá z pořízené reportáže deníku Welt, žena byla personálem metra vytažena nahoru a nejistým krokem nastoupila do přivolané sanitky, která ji odvezla do nemocnice. Díky záběrům bezpečnostních kamer se podařilo šestnáctiletého migranta policistům krátce poté zajistit v nedaleké Silbersackstraße. Podle informací německého deníku u sebe marocký adolescent neměl žádné doklady. Mladík by údajně mohl být odpovědný i za další útok na ženu, který se odehrál na hlavním vlakovém nádraží.

Anketa

Kdo má víc vaší úcty a respektu?

hlasovalo: 13348 lidí

Nepříliš radostné vzpomínky na ono tolikrát avizované kulturní obohacení nebude mít ani devatenáctiletá žena z Gelnhausenu, kterou sexuálně obtěžoval o dva roky starší migrant ze Somálska. Událost se odehrála před několika dny na nádraží ve městě Hanau, které leží asi 25 kilometrů východním směrem od Frankfurtu nad Mohanem. Ženu začal chlípník osahávat a svého počínání zanechal až poté, co začala hlasitě křičet.

Na rozdíl od marockého násilníka ji aspoň nenapadl a nevystrčil do kolejiště, takže vedle psychických následků neutrpěla žena újmu na své tělesné schránce. Somálec se dal na útěk, ale policejním vyšetřovatelům se jej nakonec podařilo chytit ještě v ten samý den. K jeho identifikaci přispěla i skutečnost, že byl odhalen krátce před tím jako černý pasažér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…