Jeden z Afričanů obviněných ze skupinového znásilnění v Praze byl propuštěn na kauci. Jedenadvacetiletý Alžířan prý pojede domů, kde se o něj postarají rodiče

17.08.2018 16:58

Server Novinky.cz informuje o tom, že jeden z šestice Alžířanů obviněných ze skupinového znásilnění irské občanky v Praze byl ve čtvrtek 17. srpna propuštěn na kauci a podle všeho zamíří domů.

Jeden z Afričanů obviněných ze skupinového znásilnění v Praze byl propuštěn na kauci. Jedenadvacetiletý Alžířan prý pojede domů, kde se o něj postarají rodiče
Foto: pixabay.com
Popisek: Justice - ilustrační foto

Soud podle Novinek přihlédl k tomu, že dotyčný jedenadvacetiletý Alžířan je jediný z šestice obviněných, kterého žena nepoznala. Soud podle webu Novinky.cz dokonce doporučil, aby propuštěný Alžířan odcestoval domů, kde bude „v péči a pod dohledem rodičů“. Alžířan prý rovněž nebyl nucen složit běžně ukládaný slib, že neodcestuje z republiky. Částka, kterou obviněný složil na kauci, činí 600 tisíc korun.  

Případ hromadného znásilnění irské občanky v jednom z pražských hostelů se odehrál v noci z 1. na 2. dubna. Pětatřicetileté Irka se v Praze seznámila s jedním z obviněných Alžířanů a rozhodla se s ním mít sex. Odešla s ním na pokoj do ubytovacího zařízení, kde bydleli i ostatní Alžířané. Tam prý měla zprvu s Alžířanem dobrovolný sex, jenže během něj odmítla pokračovat v pohlavním styku.

Na to měl Alžířan reagovat „agresivně“. Následovala krátká rvačka mezi Alžířanem a ženou. Než stihla žena pokoj opustit, Alžířan si přivedl pětici přátel, zbylých Alžířanů, a jali se ženu skupinově znásilňovat.

Irka následně znásilnění nahlásila. Situaci vyřešila až přivolaná zásahová jednotka. Podle webu Novinky.cz nyní šestici Alžířanů ve věku mezi devatenácti a třiadvaceti lety za znásilnění hrozí trest odnětí svobody na dobu dvou až deseti let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jok

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…