Jeden z nejschopnějších manažerů v české medicíně, hodnotí Šmucler nového ministra

13.11.2016 21:30

Ředitel nemocnice v Motole Miroslav Ludvík, který se stane novým ministrem zdravotnictví, patří k nejlepším manažerům v českém zdravotnictví. Na prosazování změn ale bude mít málo času. Myslí si to zubař a moderátor Roman Šmucler, který byl v sobotu v Plzni zvolen příštím prezidentem České stomatologické komory (ČSK). Informuje o tom ČTK.

Jeden z nejschopnějších manažerů v české medicíně, hodnotí Šmucler nového ministra
Foto: top09.cz
Popisek: Roman Šmucler

Funkce se ujme v září 2017. Současný prezident ČSK Pavel Chrz Ludvíka osobně nezná, nečeká od něj ve stomatologii zásadní změny. ČTK to řekli Šmucler a Chrz. „Já znám pana Ludvíka velmi dobře. Není sporu o tom, že se do čela resortu dostal jeden z nejschopnějších manažerů v české medicíně,“ řekl Šmucler. Zdůraznil ale, že Ludvík bude mít k dispozici jen krátký mandát do příštích voleb. „Pro nás jako pro stomatology to znamená, že jistě nebude prioritou ambulantní stomatologická péče, ale fakultní nemocnice. S tím se musíme smířit. Diskuse bude v příštím roce těžší,“ uvedl Šmucler.

Dosavadní požadavky stomatologů zatím vláda nevyslyšela

Stomatologové se podle Chrze snažili se členy vlády jednat o změně financování stomatologické péče. Zubařům jde o to, aby pojišťovny buď zvýšily platby za výkony, nebo aby si mohli lidé víc připlácet na kvalitní péči. Dosavadní požadavky stomatologů zatím vláda nevyslyšela. Vzhledem k tomu, že Ludvík je, stejně jako premiér Bohuslav Sobotka a dosavadní ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, sociální demokrat, zásadní změnu postoje Chrz ani po výměně ministra nečeká.

Premiér Bohuslav Sobotka v pátek oznámil, že vymění dva ministry za ČSSD. Jiřího Dienstbiera má na postu ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu nahradit Jan Chvojka. Němečka vystřídá Ludvík. Změna v čele ministerstva zdravotnictví má podle dnešního prohlášení Sobotky v pořadu České televize Otázky Václava Moravce pomoct ČSSD před volbami zdůraznit priority, které ve zdravotnictví má. V křesle ministra zdravotnictví zasedne po řadě lékařů ekonom specializovaný na hospodaření resortu. Návrhy na obměnu kabinetu odvezl dnes Sobotka prezidentovi Miloši Zemanovi do Lán. Dienstbier a Němeček by měli skončit ke 30. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…