Jediným cílem Zemana je moc, varuje předchůdce Taberyho

29.07.2013 15:15

Česká republika je jako myš uhranutá pohledem na hada jménem Miloš Zeman. A ten netouží po ničem jiném než po moci, píše bývalý šéfredaktor týdeníku Respekt Martin Milan Šimečka.

Jediným cílem Zemana je moc, varuje předchůdce Taberyho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Tato země se mi jeví jako myš uhranutá pohledem na hada jménem Zeman. Kam se vytratila společnost, jež v posledních letech jevila známky občanské renesance?“ píše na blogu internetové verze Respektu jeho bývalý šéfredaktor.

Pokoušel se prý přijít na to, co vlastně chce prezident Miloš Zeman. Jenže nenašel žádnou ucelenou představu nebo ideu, jako má například Viktor Orbán v Maďarsku (což je ale podle Martina M. Šimečky na druhou stranu nebezpečné).

„Zeman žádnou takovou ideu nemá, o společnosti vlastně nemluví, jen ji s chutí rozděluje. Mohlo by to být tedy útěchou, neboť bez ideje by měl rychle ztrácet dech i důvěru těch, co ještě – bůhvíproč – věří v jeho dobré úmysly. Jenže když se dívám, jak jeho protivníci – ti všemi mastmi mazaní političtí matadoři – hrají politické šachy jako úplní začátečníci, protože nechtějí obětovat jedinou figuru, uvědomuji si, že Zeman možná žádnou ideu ani nepotřebuje,“ míní Šimečka.

Jediným smyslem a cílem Zemanova snažení je prý moc. „Získává ji rozkladem politiky i společnosti a zatím se mu to daří. Až ji bude mít pevně v rukou, pak možná začne přemýšlet nad tím, jak s ní naloží. A pak to začne být opravdu nebezpečné,“ varuje novinář. „Doufám, že ochablost české společnosti, která jako kdyby si neuvědomovala, co jí hrozí, je způsobena jen horkem a prázdninami,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…