Jednání královéhradecké SPOZ je plivnutím do tváře, naštval se Dryml

27.09.2013 15:08

Senátor Vladimír Dryml vystoupil na tiskové konferenci kvůli vyloučení ze strany SPOZ. Svou bývalou stranu ostře kritizoval za absenci demokratických principů. Své vyloučení pak označil za plivnutí do tváře.

Jednání královéhradecké SPOZ je plivnutím do tváře, naštval se Dryml
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

Dryml prohlásil, že u zemanovců dochází k „popření vnitrostranických principů demokracie“. To by prý mohlo ohrozit Českou republiku v budoucnu, pokud se SPOZ dostane do Poslanecké sněmovny.

K těmto nehorázným zvykům dochází ve straně, která nese jméno prezidenta

„Je mi velice líto, že dochází k takovým nehorázným zvykům, které se dějí ve straně, jež nese jméno našeho pana prezidenta a která měla velké ambice k tomu, aby postoupila do Poslanecké sněmovny,“ prohlásil Dryml na svém brífinku.

Hradecký krajský výbor Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) vyloučil ze strany vedle senátora Vladimíra Drymla i Ottu Salače z Jaroměře a Františka Ludvigha z Náchoda. Výbor na jednání dne 22. září také pro nečinnost zrušil základní organizaci strany v Trutnově. Předsednictvo strany to ve čtvrtek rozhodnutím výboru schválilo. ČTK to v pátek řekl předseda krajského výboru Miroslav Matějka.

Vyloučení ze strany je jako plivnutí do tváře

Drymla výbor podle Matějky vyloučil kvůli chování na krajské konferenci 15. září, kdy senátor údajně slovně i fyzicky napadal její účastníky a organizátory. Například Matějku Dryml v potyčce chytil za kravatu a později v prohlášení uvedl, že by Matějka "zasloužil pár facek, aby se konečně probral".

Salač a Ludvigh se podle Matějky na krajské konferenci nechali Drymlem "strhnout k destrukci".

Dryml se diví tomu, že prezident Miloš Zeman do dění ve straně nezasáhl. Na brífinku také připomněl slova dalšího z vyhozených Otty Salače. Ten tvrdí, že byl vyhozen proto, že požadoval dodržování stranických stanov během krajské konference.

Jednání královéhradecké SPOZ označil Dryml za plivnutí do tváře, přesto nechce své kontakty se stranou přerušit.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …