Jednání kvůli Opencard pokračuje. Praha podepsala s EMS další memorandum

08.08.2014 12:31

Praha v pátek podepsala s firmou eMoneyServices (EMS), která je vlastníkem majetkových práv Opencard, společné memorandum. Obě strany se v něm domluvily, že budou dále jednat. Konkrétní částky, kolik by měla Praha zaplatit za licence ke kartám nebo za práva k Opencard, ale v textu nejsou. ČTK to sdělila mluvčí magistrátu Petra Hrubá. EMS má podle informací ČTK v nejbližších dnech rovněž Praze předložit cenovou nabídku na koupi licencí k více než 250.000 karet.

Jednání kvůli Opencard pokračuje. Praha podepsala s EMS další memorandum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

„Jedná se o další posun v jednání se společností EMS s tím, že byl podepsán materiál, který již schválila rada hlavního města," sdělil ČTK primátor Tomáš Hudeček (TOP 09).

Obě strany se chtějí domluvit. Neshodly se ale na penězích ani požadavcích

V textu dohody obě strany deklarují, že se chtějí domluvit na řešení problémů kolem Opencard. Dohoda žádné ze stran ale neupírá možnost uplatňovat své nároky a nejsou v ní ani konkrétní částky, za které by Praha koupila licence ke kartám, ani za kolik by případně koupila majetková práva ke kartě Opencard. Cenovou nabídku na odkup licencí má EMS Praze předložit v nejbližších dnech.

Opencard stála 1,35 miliardy korun. Dosud si ji vyzvedlo asi 1,2 milionu cestujících. Vedení města a EMS vedou ohledně jejího dalšího fungování už několik týdnů ostré debaty. Praha i nadále jedná o možnosti odkupu práv. Jednání ale zatím žádný konkrétní výsledek nepřinesla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…