Jednání ministerstva s Kapschem o mýtu se prý posouvají. Firma nabízí výpomoc s tendrem

08.07.2015 18:25

Ministerstvo dopravy v posledních týdnech zrychlilo jednání s firmou Kapsch, která pro stát provozuje tuzemský mýtný systém, v otázce spolupráce při přípravě mýtného tendru.

Jednání ministerstva s Kapschem o mýtu se prý posouvají. Firma nabízí výpomoc s tendrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

„Tři pracovní skupiny věnující se oblastem technickým, právním a dokumentačním se scházejí každý týden. Současný mýtný provozovatel vyjádřil ochotu poskytnout informace o systému třetím osobám,“ říká Jan Chovanec, šéf přípravného týmu ministerstva. Podle něj se rychle postupuje v mnoha nejasných otázkách. „Kapsch pokračuje ve vstřícném přístupu vůči státu,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

Hlavními tématy pro diskusi státu s firmou Kapsch je poskytnutí dokumentace k mýtu dříve než po uplynutí prosince 2016 a poskytnutí součinnosti při přechodu na nového provozovatele. Podle Chovance Kapsch vyjádřil ochotu poskytnout informace třetím osobám dříve, než bude ukončena smlouva. Stát by zajistil, že informace obdrží jen kvalifikovaní uchazeči o tuto veřejnou zakázku a výlučně v souvislosti s přípravou tendru.

Pokud jde o samotnou součinnost, Kapsch podle ministerstva deklaroval svou připravenost s tím, že tyto prvky spolupráce vyžadují určitou úroveň řídicích a odborných schopností na straně Kapsche i nového dodavatele, a proto je zapotřebí předem vyjasnit otázky odpovědnosti a jasnou strukturu projektu. „Jak už to vyjádřil majitel holdingu Georg Kapsch při schůzce s panem ministrem, chceme státu vyjít maximálně vstříc v obtížném procesu soutěžení mýtného provozovatele po roce 2016,“ říká Karel Feix, generální ředitel Kapsch v České republice. Feix potvrzuje, že Kapsch se jako globální mýtný lídr tendru v každém případě zúčastní. „Naše součinnost musí mít proto své limity, jak varují naši právníci. Rozhodně se nezúčastníme přípravy zadávací dokumentace tendru, protože by nás to mohlo diskvalifikovat ze samotné soutěže,“ vysvětluje Karel Feix z Kapsche.


 

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…