Jedním z prvních politiků, kteří dnes přišli k památníku na Národní třídě, byl Andrej Babiš

17.11.2014 10:10

Lidé včetně politiků si od rána připomínají výročí listopadových událostí roku 1989 u památníku na Národní třídě v Praze. Na místo, které symbolizuje zásah socialistické policie proti demonstrujícím studentům, nosí svíčky, květiny i věnce.

Jedním z prvních politiků, kteří dnes přišli k památníku na Národní třídě, byl Andrej Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Mezi prvními z politiků přišli zástupci hnutí ANO s předsedou a ministrem financí Andrejem Babišem. Babiš připomněl, že tehdejší režim většina národa nenáviděla, ale jen málokdo se odvážil proti němu otevřeně vystoupit. „Myslel jsem hlavně na lidi, kteří byli schopni jít do vězení a bojovat za nás,“ řekl novinářům potom, co od památníku odcházel. Podotkl, že revoluce následně tyto lidi pohltila a vytratily se i jejich ideály.

U památníku v podloubí jednoho z domů na Národní třídě hlídkují státní i městští policisté. Po ulici nejezdí kvůli oslavám tramvaje. Na Národní třídě už vzniká i festivalové pódium. K památníku se chystají i odpůrci nynějšího prezidenta Miloše Zemana. Zemanovi, který návštěvu Národní třídy v dnešním programu nemá, chtějí kvůli jeho vystupování vystavit symbolickou červenou kartu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…