Jednotlivé pražské radnice dostanou od magistrátu 21,5 milionu Kč vybraných z hazardu

07.03.2017 11:52

Pražské radnice dostanou od magistrátu 21,5 milionu korun, které Praha vybrala loni ve čtvrtém čtvrtletí jako odvod z loterií a her. Rozhodli o tom dnes pražští radní. Peníze mohou radnice využít na sport, školství a podporu neziskových organizací. Přidělení financí musí ještě schválit zastupitelé. Praha vybrala loni od 1. října do 31. prosince asi 223,6 milionu. V Praze platí od 1. ledna 2016 vyhláška zakazující provoz heren a herny ve správním řízení postupně ruší Ministerstvo financí.

Jednotlivé pražské radnice dostanou od magistrátu 21,5 milionu Kč vybraných z hazardu
Foto: pixabay.com
Popisek: Hazard - ilustrační foto

Nejvyšší částku dostane radnice Prahy 4, a to asi 2,2 milionu korun. Vliv na to má počet obyvatel, kterých má městská část nejvíce. Praha 10 dostane 1,9 milionu korun a zhruba o 100 000 méně Praha 8. Více než milion korun dostane ještě další pětice radnic. Nejméně obdrží Praha-Nedvězí, a to pouze 5284 koruny, jen o 300 korun více Královice. Obě části patří mezi nejméně lidnaté v Praze.

Magistrát tentokrát přidělí městským částem, oproti jiným obdobím, méně než polovinu z celkem vybrané částky. Ročně mezi ně totiž může rozdělit maximálně 300 milionů. Vzhledem k tomu, že za první tři čtvrtletí jim město přidělilo v součtu asi 278,5 milionu korun, nyní dostanou pouze zbylou částku do limitu.

Na základě vyhlášky zakazující hazard bylo v Praze k 31. prosinci 2016 pravomocně zrušeno 69 heren. Celkem ke konci roku Ministerstvo financí zahájilo 184 správních řízení. V Praze je více než 200 heren.

Hazard začala Praha regulovat poprvé v roce 2008. Tehdejší vedení města rozhodlo o snížení počtu povolených hracích automatů z 8358 na 2724. Počet heren se snižoval i v následujících letech.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…