Jednou možná napíšu knihu o ČEZu, řekl Roman v Pressklubu

25.05.2012 19:47

Hostem pátečního Pressklubu na Frekvenci 1 byl předseda dozorčí rady společnosti ČEZ Martin Roman. Řeč byla hlavně o projektu Čtení pomáhá, ve kterém děti čtením přispívají na charitu. Roman také nepopřel, že by mohl napsat knihu.

Jednou možná napíšu knihu o ČEZu, řekl Roman v Pressklubu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Roman

Roman momentálně řeší projekt Čtení pomáhá, kdy každé dítě dostane virtuální peníze za každou přečtenou knihu. Peníze poté po překročení určité částky připadnou peníze vybraným charitám. „Zaregistrovalo se 95 tisíc dětí a za ten rok a chvilku děti vyčetly přes 13 milionů korun,“ objasnil Roman.

Zapojeno je mnoho lidí

„Je už zapojeno přes 76 procent škol v České republice. Vždycky záleží na tom, jak aktivní je učitel,“ uvedl Roman. Pro učitele to má podle Romana výhodu v tom, že je díky tomuto projektu je možné prozkoušet děti, zda opravdu knížky čtou.

Roman ke Čtení pomáhá také řekl, že všechny projekty peníze dostávají, protože děti jsou spravedlivé. „U dětí vyhrál projekt kůň na účely hipoterapie. Na ten se vybralo 60 tisíc korun za dva dny,“ řekl Roman. Do projektu se zapojují také nakladatelé, knihkupci a další lidé.

Roman také prohlásil, že si sám o svém životě dělá poznámky a nevyloučil, že jednoho dne vydá své zkušenosti z vedení ČEZu knižně. „Ano, zajímavé by to určitě bylo,“ uznal.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…