Jednou možná prezidentu Zemanovi dojde, že nemluví za většinu lidí, píše server

02.12.2016 15:00

Prezident Miloš Zeman už během předvolební kampaně a následně i při nástupu do funkce sliboval, že bude prezidentem dolních deseti milionů českých občanů. Ale je jím, opravdu? Lenka Benešová v komentáři pro server tapolitika.cz prohlašuje, že se prezident spíš přiklání k hnědé fašizující se části společnosti. Jednoho dne ale možná zjistí, že mu to škodí u sociálních demokratů a komunistů.

Jednou možná prezidentu Zemanovi dojde, že nemluví za většinu lidí, píše server
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě moravskoslezský kraj

Když se Miloš Zeman stal prezidentem, slíbil, že bude prezidentem všech občanů. O občany se opírá i v okamžiku, když vypráví o svých cestách po krajích naší země, ale opravdu je prezidentem Zeman prezidentem většiny občanů. Lenka Benešová o tom pochybuje. Stačí se prý podívat na to, kdo ho podporuje nejhlasitěji – voliči SPD Tomia Okamury či SPO Jana Veleby. Oba politici se prezentují jako obránci českého národa. V loňském roce se Miloš Zeman postavil po bok Martinu Konvičkovi, který na sebe upozornil např. představením přímo v ulicích hlavního města, když v roli islámského radikála v srpnu 2016 varoval národ před hrozícím obsazením Prahy. Dnes se po Konvičkovi takřka slehla zem.

„Je nepopiratelný fakt, že slovo národ nejen u nás získává znovu a už delší dobu nahnědlý nátěr, jehož barva je stále sytější a výraznější. O „národ“ se dneska pere kdekdo. Od čistých nácků typu Vandasovy DSSS či Bartošovy ND přes různé protiimigrantské formace, jako je Okamurova SPD, Černochův Úsvit, Velebova SPO, až po lehce připohnědlou Fialovu ODS,“ píše Benešová.

Celý komentář najdete zde.

Průzkumy volebních preferencí ukazují, že tyto politické strany rozhodně nereprezentují většinu národa. Většina národa prozatím spíš mlčí a pokud chce být Miloš Zeman znovu zvolen prezidentem, měl by na to co nejdříve přijít.

„Může se stát, že prezident odhalí, že tihle vzyvatelé národa netvoří většinu naší společnosti. A možná mu dojde, že svým příklonem k hnědé části politického spektra může odradit tu druhou, jejíž sympatie, pokud opravdu touží v příštích prezidentských volbách po vítězství, potřebuje mnohem víc. Tu oranžově narudlou až rudou. Tu, bez které by se prezidentem nikdy nestal. Možná trochu změní názor a rétoriku. Koneckonců, jen blbec je nemění,“ uzavírá autorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…