Jednou tu něco zazdíme, podruhé to zase vybouráme. A tak to jde pořád dokola. Takhle prý Mynář přestavuje svou vilu

14.03.2016 9:47

Deník Blesk přináší v pondělním vydání reportáž o tom, jakým stylem probíhá oprava vily, kterou prezidentův kancléř Vratislav Mynář loni zakoupil od advokáta lobbisty Romana Janouška Víta Širokého za pět a půl milionu. Zjištění deníku Mynáře patrně příliš nepotěší.

Jednou tu něco zazdíme, podruhé to zase vybouráme. A tak to jde pořád dokola. Takhle prý Mynář přestavuje svou vilu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Vila v pražských Strašnicích prochází kompletní rekonstrukcí, na níž se dle zjištění Blesku podílí zhruba třicetičlenná parta dělníků. Podle jednoho z nich panuje při práci zmatek. „Šéfa nám tu dělá člověk, co ani není stavař. Je vyučený elektrikář, jenže se bojí vyměnit i žárovku. Prostě nýmand,“ řekl deníku nejmenovaný dělník.

Protože šéf nerozumí stavebním plánům, rekonstrukce probíhá dosti zmatečně. „Jednou tu něco zazdíme, podruhé to zase vybouráme, a tak to jde pořád dokola,“ popsal dělník, jakým způsobem se provádí stavební práce na Mynářově vile. „Platí se tu směšných 70 korun na hodinu,“ povzdechl si také.

Deník získal rovněž stavební plány, podle nichž bude ve vile wellnes s bazénem, vířivkou a saunou. Ještě loni v prosinci ale Mynář takový komfort odmítal. „Neplánuji žádné bazény ani nadstandardní záležitosti, bude to dům rodinného typu s prostorem, řekněme s kouskem zahrady, kde by si mohl můj syn hrát,“ řekl kancléř tehdy Blesku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…