Jela domů z párty. Afghánec ji znásilnil, škrtil a utopil. A ukázalo se: Ještě doma znásilnil chlapce. A jako nebohý uprchlík v Řecku jiného

11.10.2017 8:25

Před krajským soudem v německém Freiburgu proběhlo páté přelíčení s mladým afghánským násilníkem Husseinem K., který loni na podzim brutálně znásilnil a zavraždil německou studentku medicíny.

Jela domů z párty. Afghánec ji znásilnil, škrtil a utopil. A ukázalo se: Ještě doma znásilnil chlapce. A jako nebohý uprchlík v Řecku jiného
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

K incidentu, který šokoval celou zemi, došlo loni v říjnu, kdy se studentka medicíny Maria L. vracela na kole domů z univerzitního večírku. U břehu řeky Dreisam ji však přepadl afghánský migrant. Nejprve ji škrtil a poté znásilnil. V tu dobu dívka podle soudní pitvy ještě žila. Afghánec ji bohužel pohodil do řeky a tam se utopila. Vrah byl policií zajištěn v prosinci. Vzhledem k testům DNA nebyl o jeho vině pochyb.

Od začátku vyšetřování se objevila celá řada znepokojivých důkazů, které prokazují pochybení řeckých i německých úřadů. Mladík nejprve z rodné země přišel do Řecka, kde se dopustil násilného trestného činu, za který byl odsouzen na deset let do vězení. Bohužel byl po několika měsících propuštěn a mohl nerušeně odjet do Německa. Tam se ale úřady o jeho minulost vůbec nezajímaly. To se stalo pro Marii L., dceru vysokého úředníka EU, osudným.

Anketa

Vadí vám to, co řekl Zeman v Radě Evropy na téma Krymu?

8%
92%
hlasovalo: 12944 lidí

Na začátku minulého měsíce začalo s afghánským mladíkem první přelíčení a podle informací německých médií by měl být nejpozději v prosinci vynesen finální rozsudek. Největší otazník visí nad věkem Afghánce. Sám po příchodu do Německa na začátku roku 2016 tvrdil, že je mu teprve sedmnáct let. To je však ze strany soudu zpochybňováno. Lékaři po vyšetření zubů obžalovaného tvrdí, že je mu nejméně dvaadvacet let.

To by znamenalo, že může být souzen jako dospělý a místo maximálně deseti let mu hrozí doživotí. Pátý den přelíčení přinesl také další indicii, která napovídá o jeho vyšším věku. U soudu nyní vypovídal svědek a ten potvrdil, že je Hussein K. skutečně plnoletý. „Před měsícem se mi svěřil, že je mu dvacet jedna let,“ uvedl dle deníku Bild jeho známý Mahdi H. Vedle toho však byly odhaleny další závažné skutečnosti z vrahovy minulosti.

Hussein K. se měl dopustit znásilnění ještě doma v Afghánistánu, kde se stal jeho obětí malý hoch se sousedství. Aktuálně se také ukázalo, že vedle shození ženy z útesu se dopustil v Řecku navíc ještě znásilnění. Tuto skutečnost odhalil zmiňovaný svědek Mahdi H. „Hussein v Řecku znásilnil jiného uprchlíka. Nejprve mu vzal peníze a poté jej sexuálně zneužil,“ konstatoval před šokovaným soudcem a přítomnými devatenáctiletý Afghánec.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…