Jelínková zůstává první místopředsedkyní KDU-ČSL. Neměla protikandidáta

25.01.2020 14:52

První místopředsedkyní KDU-ČSL zůstává senátorka Šárka Jelínková. Byla jedinou kandidátkou a podpořil ji nový předseda Marian Jurečka. Z 368 odevzdaných hlasů získala 268, napsala ČTK.

Jelínková zůstává první místopředsedkyní KDU-ČSL. Neměla protikandidáta
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Nominaci na sjezdu odmítli šéf poslaneckého klubu a neúspěšný kandidát na předsedu Jan Bartošek a europoslanec Tomáš Zdechovský, který se dnes vzdal kandidatury na šéfa strany.

Jelínková je v Senátu od roku 2016. Předtím byla ředitelkou domova pro seniory a zastupitelkou v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. V minulém předsednictvu měla Jelínková na starosti sociální a rodinnou politiku a zdravotnictví. Na loňském březnovém řádném sjezdu v Brně vystřídala na pozici statutárního místopředsedy právě Jurečku.

Jurečkovi dnes delegáti na mimořádném sjezdu dali přednost před Bartoškem a Janem Horníčkem z královéhradecké organizace. Jurečka nahradil v čele strany Marka Výborného, který se funkce předčasně vzdal z rodinných důvodů. Jurečka dostal 205 ze 357 platných hlasů, Bartoška volilo 142 delegátů, Horníčka deset.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…