Jen v podprsence a s trnovou korunou na hlavě. Žena narušila mši kardinála Duky

16.10.2018 21:19

Žena oděná pouze v podprsence a černých kalhotách, aktivistka Aneta Petani, narušila svou přítomností v úterý mši, kterou v katedrále svatého Víta na Pražském hradě sloužil kardinál Dominik Duka. Protestovala tím proti nedávným výrokům katolického kněze Petra Piťhy o homosexuálech, uvedl server Novinky.cz.

Jen v podprsence a s trnovou korunou na hlavě. Žena narušila mši kardinála Duky
Foto: archiv
Popisek: Prof. Petr Piťha

Aktivistka Petani před samotným protestem avizovala, že nepůjde o nic agresivního. Během mše pak v tichosti poklekla přímo před oltář a na těle měla napsáno „Proč jste jim nasadil korunu z trnů?“ a „Láska k pravdě“. „Čekám reakci, proto taky protestuji. Můj protest má být tichý, i když bude pro představitele katolické církve v něčem kontroverzní,“ uvedla.

Neměla prý v plánu narušit tu mši, nýbrž pouze vyjádřit svůj hluboký nesouhlas s tím, jak se představení české katolické církve stavějí k Istanbulské úmluvě. Kritizovala také kardinála Duku za to, že se postavil za Piťhu, který se ve svém dřívějším kázání proti přijetí Istanbulské úmluvy důrazně vymezil. Podle Piťhy tato úmluva v Česku vedla k přijetí „dokonale zvrácených zákonů“ proti tradiční rodině. 

Z katedrály ji poté vyvedla ochranka. Mše byla pečlivě hlídaná, jelikož na ni přišlo několik zahraničních hostů, mimo jiné polská velvyslankyně v Česku, účastnil se i dnes jmenovaný ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…